Timo Furuholmin voittokulku politiikassa jatkuu – myös Interissä luottamustehtäviin

© Kuva: Juha Tamminen

Jalkapallouransa kauteen 2021 päättänyt Inter-ikoni Timo Furuholm on saavuttanut hienon tuloksen myös toisissa poliittisissa vaaleissaan. Furuholm valittiin viime kesäkuussa vaalien ensikertalaisena Turun kaupunginvaltuustoon, ja nyt hän näyttää menevän läpi myös ensi kertaa järjestetyissä aluevaaleissa.

Aluevaalien ääntenlaskenta on vielä tätä juttua kirjoitettaessa (kello 21.47) kesken, mutta Furuholm on Varsinais-Suomen hyvinvointialueella Vasemmistoliiton listoilla neljäntenä 603 annetulla äänellä. Kun Vasemmistoliitto on saamassa Varsinais-Suomen aluevaltuustoon kymmenen paikkaa, joista kymmenentenä tällä hetkellä olevan Emma Lindqvistin äänisaalis on 266 ääntä, voi Furuholmin valintaa pitää lähes varmana.

Furuholm esiintyi vaalien tuloslähetyksessä myös Ylen haastattelussa Aurajoen rannalla. Interin monivuotinen maalitykki totesi vielä siinä vaiheessa, että ”on liian aikaista laittaa skumpat jäihin”. Hän myös kuvaili vaalikampanjointia ainakin tällä kertaa jalkapalloilua uuvuttavammaksi rutistukseksi.

Furuholm toimii jatkossakin myös jalkapalloilun parissa, ja tällä viikolla hän otti vastaan luottamustoimen myös Interin organisaatiossa. Furuholm nimitettiin alkuviikolla Interin junioritoiminnasta vastaavan FC Inter Turku ry:n hallituksen uudeksi jäseneksi ja varapuheenjohtajaksi.

Hallituken uusi puheenjohtaja on Julius Håkans, joka korvaa pitkäaikaisen puheenjohtajan ja seuran perustajan Stefan Håkansin. Stefan Håkans jatkaa edelleen FC Inter Turku Oy:n hallituksen puheenjohtajana.

Lähteet: Ylen vaalitulospalvelu ja Interin kotisivut

Päivitys juttuun 24.1. kello 10.00: Furuholmin äänimäärä oli ääntenlaskennan valmistuttua 1 082 ääntä, ja sijoittui Varsinais-Suomen hyvinvointialueella Vasemmistoliiton listoilla kolmanneksi puoluejohtaja Li Anderssonin ja Johannes Yrttiahon jälkeen. Läpimenoon olisi riittänyt 428 ääntä, joten Furuholm valittiin selkeällä erolla.

Pariisin UCL-finaalissa mahtivalueta! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️