Real Madrid juhli sunnuntaina Saudi-Arabiassa kauden ensimmäistä pokaaliaan, kun se kaatoi Espanjan Supercupin loppuottelussa Athletic Bilbaon 2-0. Finaalissa olivat vastakkain kaksi joukkuetta, joista kumpikaan ei voittanut viime kaudella sen paremmin La Ligaa kuin Copa del Reytäkään – joskin Athletic tosin juhli viime kaudelle siirrettyä kauden 2019-2020 cup-finaalin voittoa. Nykykäytännön mukaisesti neljän joukkueen turnaukseen pääsevät myös kilpailujen kakkoset.

Finaalin voittomaalin teki 36-vuotias Luka Modric ottelun ensimmäisellä puoliajalla. Pelin jälkeisistä kommenteista on pääteltävissä, että Modric alkaa olla melko lähellä solmia Madridin kanssa kauden 2022-2023 kattavan jatkosopimuksen.

2-0:aan numerot muutti toisella puoliajalla Karim Benzema rangaistuspotkusta. Athletic sai lopussa vielä mahdollisuuden kaventaa, mutta Thibaut Courtois torjui Raúl Garcían rangaistuspotkun.

Real Madrid on tottunut viime vuosina voittamaan varsin paljon. Valmentaja Carlo Ancelotti kuitenkin korosti pelin jälkeisessä haastattelussaan, että hattuun menestys ei ole pelaajilla noussut – ja ilmaisi sen varsin humoristiseen tapaan.

– Kun voittaa paljon, alkaa pitää itseään komeimpana ja maailman parhaana. Nämä pelaajat eivät onneksi ole kuitenkaan hellittäneet otettaan. Eivät he pidä itseään niin komeina.

– Totta puhuen he ovat todella rumia, Ancelotti heitti naurahtaen.

Sekä Ancelotti että Modric vakuttelivat, etteivät ole alkuunkaan väsyneitä voittamiseen. Carlo Ancelotti on nyt voittanut Real Madridin valmentajana viisi pokaalia viidessä eri kilpailussa (Mestarien liiga, Copa del Rey, Euroopan Supercup, Espanjan Supercup ja seurajoukkueiden MM-turnaus).

Jos hän johdattaa Los Blancosin myös La Ligan mestaruuteen, voittaa Ancelotti ensimmäisenä Real Madridin valmentajana koskaan kaikki kuusi tarjolla ollutta pokaalia. Real Madrid johtaa sarjaa viiden pisteen erolla ennen ottelua vähemmän pelannutta Sevillaa.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
#OJOALDATO - Ancelotti ya ha ganado con el Real Madrid la Copa del Rey, la Supercopa de España, la Copa de Europa, la Supercopa de Europa y el Mundial de Clubes. Sólo le falta ganar La Liga para ser el primer técnico en la historia del club en ganar los 6 títulos principales.

Finaalin lopussa kentälle vaihdetulle konkaripuolustaja Marcelolle pokaali oli jo 23:s Real Madridissa. Se teki hänestä seurahistorian menestyksekkäimmän pelaajan jaetulla sijalla yhdessä 88-vuotiaan legendan Paco Genton kanssa. Sergio Ramosilla pokaaleja on yksi vähemmän.

Lähde: El País