Tottenhamin keskikenttäpelaaja Tanguy Ndombele siirtyy loppukaudeksi lainalle Lyoniin, jolla on diilissä osto-optio mukana.

Lyon maksaa lainapestistä 1,42 miljoonaa euroa, ja Sky Sportsin mukaan ranskalaistaiturin osto-optioksi on määritelty 64,4 miljoonaa euroa.

Ndombele, 25, siirtyi Tottenhamiin kesällä 2019 juurikin Lyonista 60 miljoonalla eurolla, lontoolaisseuran kaikkien aikojen ennätyskorvauksella.

Hän ei ole kuitenkaan yltänyt Spursissa hintalappunsa tuomiin odotuksiin. Ndombele on pelannut Tottenhamissa 91 ottelua, mutta hän ei ole onnistunut vakiinnuttamaan avauksen paikkaa yhdenkään valmentajan alaisuudessa.

Aiemmin tammikuussa Tottenhamin kannattajat buuasivat äänekkäästi Ndombelelle hänen kävellessä kaikessa rauhassa vaihtoon 69. minuutilla FA Cupin ottelussa Morecambea vastaan, ja ranskalaispeluri suuntasi suoraan kentältä stadionin uumeniin. Peli oli vaihdon hetkellä 1-0 Morecamben hyväksi, mutta Tottenham voitti ottelun lopulta 3-1.

Tottenhamin ja Ndombelen sopimus on voimassa kesään 2025 saakka.

Lyon ilmoitti maanantaina hankkineensa myös 23-vuotiaan laitapuolustaja Romain Favren Stade Brestois’ta 15 miljoonalla eurolla.