Virallista: Lucas Lingman pitkällä sopimuksella ruotsalaisseuraan – vasurin kudille kehuja urheilujohdolta

© Kuva: Juha Tamminen

Kuten maanantaina kerroimme Aftonbladetin tietojen pohjalta, siirtyy 23-vuotias keskikenttäpelaaja Lucas Lingman HJK:sta Allsvenskaniin nousseeseen Helsingborgiin. Helsingborg on vahvistanut Lingmanin sopimuksen tiistaina kotisivuillaan. Sopimus on nelivuotinen.

– Kaikki on mennyt hyvin ja olen iloinen, että olen täällä. Seura on suuri, ja siirryn suurempaan ja kilpailukykyisempään liigaan, jossa voin kehittyä. Olen nähnyt klippejä faneista ja näyttää siltä, että HIF:lla on hienoja kannattajia. Toivon siis näkeväni heitä pian, Lingman kommentoi tiedotteessa.

Seuran urheilujohtaja Andreas Granqvist kehui sopimusjulkaisun yhteydessä etenkin Lingmanin vasemman jalan laukausta.

– Lucaksella on ikäänsä nähden uskomattoman paljon kokemusta, sillä hän on pelannut Suomessa yli sata pääsarjaottelua, Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan karsintapelejä sekä Konferenssiliigaa. Hän on luonteikas kahden suunnan pelaaja, jolla on ollut kantava rooli sekä HJK:ssa että Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa.

– Lisäksi hänellä on todella hyvä vasemman jalan laukaus, joka voi aiheuttaa uhkaa sekä pelitilanteissa että erikoistilanteissa, Granqvist kuvaili.

Lingman aloitti pelaajauransa Hongassa, josta hän siirtyi HJK:n organisaatioon 13-vuotiaana. Läpimurto Veikkausliigassa tapahtui RoPS:ssa, josta hän palasi takaisin HJK:hon, jo mainittuun isoon rooliin. Lingman on pelannut 14 ottelua Pikkuhuuhkajissa.

Lingmanilla oli HJK:n kanssa voimassa oleva sopimus, joten HJK sai hänestä siirtokorvauksen. HJK kuvailee siirtokorvausta omassa tiedotteessaan ”merkittäväksi”, mutta summan suuruutta ei ole paljastettu.

Helsingborgissa pelaa toinenkin suomalaispelaaja, Rasmus Karjalainen.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.