Englannin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Ykkösliigassa pelaava AFC Wimbledon on ilmoittanut vahvistaneensa rivejään Pikkuhuuhkajien kärkimiehellä Terry Abladella. 20-vuotias Ablade siirtyy Wimbledoniin Fulhamista loppukauden pituisella lainasopimuksella.

Ablade muutti Englantiin kesällä 2018, kun hän siirtyi FC Jazzista Fulhamin organisaatioon. Ablade on tehnyt toistaiseksi Fulhamin alle 18-vuotiaiden ja alle 23-vuotiaiden joukkueissa yhteensä 19 maalia, mutta Fulhamin edustusjoukkueen virallisessa ottelussa hän ei ole vielä debytoinut. Maaleista kahdeksan on syntynyt tällä kaudella, 11 Abladen pelaamassa reservijoukkueiden Valioliigan ottelussa.

Seuraavaksi edessä on monen vuoden tauon jälkeen varsinaisia aikuisten sarjapelejä. Ablade pelasi Jazzissa Kakkosta vuosina 2017 ja 2018, mutta nyt haasteena on Englannin kolmas sarjataso Suomen kolmosportaan sijaan. Lainapesti on myös hänen uransa ensimmäinen.

Ghanassa syntynyt Ablade on jo harjoitellut tämän viikon Wimbledonin mukana. Hän on Donsin kokoonpanossa jo lauantaina, kun Wimbledon kohtaa FA Cupin ottelussa Boreham Woodin.

– Rekrytointitiimimme seuraa aina tarkasti nuoria pelaajia. Kun menetimme Aaron Pressleyn, aloimme katsella potentiaalisia hyökkääjiä ja Terryn nimi oli listalla korkealla, Wimbledonin päävalmentaja Mark Robinson totesi.

– Hän harjoitteli kanssamme tämän viikon ja osallistui joukkueen sisäiseen otteluun. Saamamme palautteen perusteella hän on antanut meille uskoa siihen, että hän voi olla todellinen vahvistus joukkueelle.

Robinson on erityisen vakuuttunut Abladen asenteesta.

– Hän on erittäin nopea ja hiipii mielellään puolustajien taakse. Hän on todella sisukas. Yksi tärkeimmistä saamistani palautteista oli, että vaikka hän missaisikin maalipaikan, hän vain jatkaa eikä ikinä luovuta.

[readmore from=Ablade-Terry]

– Terry tekee todella ahkerasti töitä ja on sitoutunut. Se on juuri sitä, mitä tarvitsemmekin.

Abladen voi tavallaan todeta olevan Huuhkajiin nousseen Marcus Forssin jalanjäljillä. Myös Forss haki uralleen vauhtia Wimbledonista, ollessaan syksyllä 2019 20 vuoden ikäinen, aivan kuten Ablade nyt. Forss oli lainasiirtoaan ennen pelannut pyöreät kaksi tuntia Englannin Mestaruussarjaa Brentfordissa, mutta mätti Wimbledonissa 11 maalia 18 Ykkösliigan ottelussa, ja osoitti potentiaalinsa Brentfordille.

Terry Abladen sopimus Fulhamin kanssa päättyy kesäkuun lopussa, joten mikäli jatkosopimusta ei synny, on hän kesällä vapaa agentti. Siinäkin mielessä kevätkausi on hänen urallaan erittäin tärkeä näyttöpaikka.

AFC Wimbledon

@AFCWimbledon
✍️ 𝗖𝗢𝗠𝗘 𝗜𝗡 𝗡𝗨𝗠𝗕𝗘𝗥 𝟭𝟳!

AFC Wimbledon are delighted to announce the signing of Fulham forward Terry Ablade on loan until the end of the season.

More info on our new addition👇

#AFCW | #TerryTime

afcwimbledon.co.uk/news/2022/janu…
afcwimbledon.co.uk

Robbo makes first January move by signing Fulham striker

We are delighted to announce the signing of Fulham forward Terry Ablade on loan until the end of the season.