Internazionale ja AC Milan kohtasivat lauantai-iltana kauden toisessa Milanon paikallispelissä eli Derby della Madonninassa. Ensimmäinen marraskuun alussa päättyi tasalukemiin 1-1.

Lauantaina pidemmän korren vei lopulta AC Milan lukemin 2-1.

Kotijoukkueena pelannut Internazionale aloitti todella vahvasti.

Avausjakso oli liki täysin hallitsevan mestarin hallintaa. Varsinkin oikean laidan Denzel Dumfries oli näkyvästi esillä.

Hollantilainen kerkesi juhlimaan jo maaliakin, mutta komea puskumaali hylättiin. Keskityksen lähettänyt kroatialaistähti Ivan Perišić oli ehtinyt paitsioon.

Hetkeä myöhemmin Dumfries pääsi muutaman pompun jälkeen nokikkain Milan-vahti Mike Maignanin kanssa. Ranskalainen esitti komean jalkatorjunnan.

Maignan oli muutenkin todella vahva avausnelivitosella ja piti i Rossonerin pelissä mukana. Maalipaikat olivat vierasjoukkueella kortilla.

Keskikentän terrieri Sandro Tonali ampui kertaalleen komean kaukolaukauksen, jonka kokenut Samir Handanovič Internazionalen maalilla torjui.

Maaleitta ei kuitenkaan avausjaksollakaan jääty. Perišić pääsi sijoittamaan kulmapotkusta pallon verkkoon, kun kamppailua oli takana 38 minuuttia. AC Milanin tämän kauden perisynti, huolimaton erikoistilannepuolustaminen, nosti jälleen päätään.

Kroatialainen oli täysin yksin rangaistusalueen takaosassa.

Toisella jaksolla peli tuntui etenevän samaan tahtiin. Internazionale vaikutti kasvattavan eroa paikallisvastustajaansa entisestään.

Mitään viitteitä AC Milanin noususta ei ollut nähtävillä. Kotijoukkue piti palloa ja tahtipuikkoa käsissään.

Jalkapallo ja derbyjen luonne. Kuin taikaiskusta tilanne muuttui totaalisesti. Ranskalaiskärki Olivier Giroud riisti keskialueella voimalla pallon Alexis Sánchezilta.

Milan eteni usean pelaajan voimin kohden Interin maalia. Brahim Díaz laukoi ja pallo kimposi taka-alueelle. Giroud oli ehtinyt juoksemaan jo mukaan tilanteeseen ja liukui hienosti irtopalloon. Peli tasan ja kokenut ranskalainen lähti tunteikkaisiin tuuletuksiin.

Tässä kohtaa peliä oli takana 75 minuuttia. Internazionale meni tasoituksesta täysin kipsiin ja AC Milan alkoi viemään peliä.

Vain kolme minuuttia tasoituksesta 35-vuotias ranskalainen iski toistamiseen. Upea haltuunotto, jolla hollantilaistoppari Stefan de Vrij vietiin täysin vipuun. Tämän jälkeen Giroud paukautti vasurillaan pallon vasempaan alakulmaan.

Internazionalen valmentaja Simone Inzaghi ei ollut kentän laidalla uskoa silmiään. AC Milan pelasi kypsästi kamppailun loppuun ja nousi Serie A:n sarjataulukossa pisteen päähän Internazionalesta.

Täysin sillassa ollut i Rossoneri otti todella tärkeät pisteet ja scudetto nousi jälleen täysin mahdolliseksi.

Internazionalen kannalta paikallispelin lipuminen käsistä, vaikka joukkue hallitsi kamppailua noin 70 minuuttia lähes täysin, on varmasti kivulias.