Afrikan mestaruusturnauksen ensimmäinen mitalisti on selvillä. Hallitseva mestari ja tämän vuoden kisaisäntä Kamerun juhli pronssia lauantai-iltana.

Vielä 70 minuutin pelin jälkeen varmasti juuri kukaan ei Kamerunin voittoon uskonut. Joukkue kuitenkin uskoi ja teki kunniaa lempinimelleen. Lannistumattomat leijonat.

Burkina Faso vei avausjakson nimiinsä 2-0. Steeve Yago teki kamppailun avausmaalin ja aivan ensimmäisen nelivitosen lopulla Ajaxia edustava maalivahti Andre Onana teki hämmentävän oman maalin.

Kun toisen puoliajan alussa Marokon pääsarjassa leipänsä ansaitseva Djibril Ouattara vei Burkina Fason jo 3-0-johtoon, alkoi tilanne näyttää varsin selvältä.

Kaksikymmentä minuuttia jäljellä. Stéphane Bahoken 1-3. Viisi minuuttia ennen täyttä aikaa alkoikin sitten Vincent Aboubakar -show. Turnauksen maalikuninkuuden liki varmuudella voittava kärkipelaaja osui kaksi kertaa aivan varsinaisen peliajan lopulla.

Kamppailu eteni aina rangaistuspotkukilpailuun asti, jonka vei nimiinsä kisaisäntä Kamerun. Upea nousu, mutta julma kohtalo Burkina Fasolle.

Turnauksen finaali pelataan sunnuntaina Egyptin ja Senegalin välillä. Kamppailu alkaa 6. helmikuuta kello 21.00. Ottelun näet Elisa Viihde Viaplayn välityksellä.

Jos alla oleva twiitti ei näy, klikkaa tästä.