Turkin siirtoikkuna sulkeutui eilen tiistaina, ja Superliigassa viidentenä oleva Basaksehir teki vielä Deadline Dayna kaksi väkevää hankintaa. Lainapesteille seuraan saapuivat 27-vuotias laitahyökkääjä Trezeguet Aston Villasta ja 32-vuotias keskikenttäpelaaja Pizzi Benficasta.

Aston Villan valmentaja Steven Gerrard kommentoi Trezeguet’n lainapestille lähtöä jo ennen siirron virallistumista. Gerrard oli tyytyväinen, että egyptiläinen löysi paikan, jossa on peliminuutteja tarjolla, sillä hänellä on allaan pitkä toipilasjakso vaikean polvivamman jälkeen.

– Hänet lainataan ja hän saa pelata. Luulen, että se on hänelle oikea ratkaisu. Hän oli sivussa seitsemän kuukautta uran jatkumisen vaarantaneen loukkaantumisen takia, Gerrard totesi.

Trezeguet’n polvi leikattiin viime huhtikuussa. Hän palasi otteluihin joulukuussa Aston Villan kakkosjoukkueessa ja pelasi tammikuun alussa kauden ainoat valioliigaminuuttinsa, huhkien kentällä kymmenen minuuttia Brentfordia vastaan. Se riitti todistamaan, että Trezeguet’n kunto kestää maajoukkuefutiksen, ja hän ehtikin parahiksi mukaan Egyptin joukkueeseen Afrikan mestaruuskisoihin.

Kamerunissa pelatussa lopputurnauksessa Trezeguet pelasi kaikissa Egyptin seitsemässä ottelussa, koko ajan runsaammiksi kasvavia minuuttimääriä. Puolivälierissä Marokkoa vastaan hän teki jatkoajalla Egyptille 2-1-voittomaalin Mohamed Salahin esityöstä. Egypti taipui lopulta vasta loppuottelussa rangaistuspotkukilpailun jälkeen, Senegalin juhliessa mestaruutta.

[readmore from=Trezeguet]

Basaksehir hanki talven siirtoikkunassa yhteensä viisi uutta vahvistusta. Trezeguet’lle Turkin Superliiga ei ole uusi kokemus, sillä hän pelasi vuosina 2017-2019 Kasimpasassa. Kasimpasa myi sen jälkeen Trezeguet’n Aston Villaan 10 miljoonalla eurolla. Egyptiläisen sopimus Aston Villan kanssa kattaa vielä kauden 2022-2023.

Trezeguet pelasi kaudella 2019-2020 Aston Villassa 34 valioliigaottelua (6 maalia) ja viime kaudellakin 22 peliä ennen loukkaantumistaan. A-maaotteluita Trezeguet’llä on pelattuna 52.

Lähde: Transfermarkt