Barcelona teki tammikuussa kaikkensa päästäkseen eroon Ousmane Dembéléstä.

Dembélé ei ole hyväksynyt Barcelonan jatkosopimustarjousta ja hän on siten lähdössä muualle kesällä, sillä hänen nykyinen sopimus seuran kanssa päättyy kuluvan kauden jälkeen.

Barcelonan valmennus- ja seurajohto on jo siirtänyt Dembélén katsomon puolelle joukkueen edellisissä otteluissa painostaakseen pelaajaa lähtemään muihin maisemiin, mutta lopulta Dembélé ei suostunut siirtymään kesken kauden.

Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta avasi Dembélén tilannetta tiistaisessa lehdistötilaisuudessa, jossa käytiin läpi myös seuran dramaattista taloustilannetta.

– Aluksi ongelmat eivät kuulemma johtuneet rahasta, mutta myöhemmin ne johtuivatkin rahasta. Neuvottelut tyssäsivät, kun sanoimme, että jatkosopimustarjous on mielestämme taloudellisesti hyvä. Dembélén agentti päätti olla sanomatta mitään ja sillä on seurauksia.

Laportan mukaan Dembélé sai muutaman tarjouksen tammikuun siirtoikkunassa, mutta ei hyväksynyt niitä, koska olisi jo päässyt sopuun sopimuksesta nimeltä mainitsemattoman seuran kanssa.

– Olemme tuoneet Dembélélle kaksi saamaamme tarjousta, joista jälkimmäinen tuli englantilaiselta seuralta. Hän ei halunnut hyväksyä niitä ja yllätyimme siitä.

– Dembélé halusi jäädä. Ei siinä ole mitään järkeä. Se ei ole hyvä asia hänelle tai seuralle. Hänen päätöstä on vaikea ymmärtää. Mielestämme hän on jo päässyt yhteisymmärrykseen sopimuksesta toisen seuran kanssa.