Afrikan mestaruuskisat
Burkina Faso – Senegal
Keskiviikko 02.02. klo 21:00

Afrikan mestaruuskisat ovat edenneet loppupeleihin – jäljellä ovat vielä välierät ja finaali. Ensimmäisessä välierässä ottavat yhteen kisojen suurin yllättäjä Burkina Faso, jota oli hieman vaikea etukäteen nähdä näin korkealla. Senegal sen sijaan kuului jo ennen kisoja suurimpiin suosikkeihin, joten joukkueen läsnäolo välierissä ei voi yllättää – mutta on pakko sanoa, että joukkue on ollut odotettua vaatimattomampi tähän asti.

Burkina Faso yllätti puolivälierissä ennakkoon laadukkaamman Tunisian pelitavallisesti. Vaikka pallo oli voittopuolisesti vastustajalla, Les Etalons laittoi itsensä likoon, eikä voittoa voi pitää millään tavalla vääryytenä. Tuossa ottelussa tärkeä Bertrand Traore pysyi koko ottelun penkillä, ja miehen pelikuntoa jännitetään keskiviikkona. Voittomaalin Tunisian verkkoon tehnyt Dango Ouattara lensi ottelun loppupuolella suoralla punaisella pihalle ja on pelikiellossa.

Senegalilla ei pitäisi ainakaan ennakkoon olla tässä ottelussa kokoonpanomurheita. On vaikea sanoa, minkä verran laatujoukkue on kärsinyt huonoista kentistä, mutta välierässä nähdään, miten homma sujuu Yaounden paremmalla nurmella. Jatkopeleissä maalihanat ovat auenneet, mutta sinällään Senegalin leijonat eivät ole liikaa maalipaikoilla pröystäilleet. Hurjasti perusluokaltaan vahvempi joukkue on toki suosikki, mutta kysymyksiä tähänastiset esitykset herättävät.

Lyö vetoa ottelusta:

Vaarana nimittäin on, että pelitavallisesti etevämmän oloinen Burkina Faso pystyy omilla vahvuuksillaan horjuttamaan ennakkosuosikkeja. Ottelun voittajakertoimet eivät kuitenkaan houkuttele, vaan vetoihin otetaan rohkeasti runsasmaalisuutta. Voi hyvin olla, että Yaoundessa Senegalin taidot pääsevät oikeuksiinsa, ja välierässä nähdään vauhtia sekä vaarallisia tilanteita.

LYÖ VETO @BET365