Chelsea kruunattiin lauantaina seurajoukkueiden maailmanmestariksi sen voitettua brasilialaisen Palmeirasin 2-1.

Lontoolaiset suorittivat ensimmäisen vaihtonsa jo puolen tunnin jälkeen, kun loukkaantunut Mason Mount teki tilaa Christian Pulisicille.

Chelsea piti avausjaksolla selkeästi enemmän palloa, mutta myös Palmeirasilla oli paikkansa. Tauolle mentäessä Chelsealle oli kirjattu kymmenen maalintekoyritystä ja Palmeirasille seitsemän.

Toista puolikasta oli takana vajaat kymmenen minuuttia, kun Chelsea siirtyi johtoon. Callum Hudson-Odoin keskitys tuli noin viiden metrin päähän maalista ja Romelu Lukaku puski sen sisään. Lukaku vastasi ottelun ainoasta osumasta Chelsean voittaessa välierässä Al Hilalin 1-0.

Vain hetkeä myöhemmin Palmeirasille vihellettiin pilkku, kun Chelsean toppari Thiago Silva osui omalla rangaistusalueellaan palloon kädellään. Vetovastuun otti Raphael Veiga, joka upotti pelivälineen oikeaan alakulmaan.

Ratkaisua ei saatu aikaiseksi varsinaisella peliajalla, joten voittajaa lähdettiin hakemaan jatkoajalta. Peli näytti jo etenevän kohti rangaistuspotkukilpailua, mutta Chelsea saikin pilkun 114. minuutilla, kun César Azpilicuetan veto pysähtyi Luan Garcian käteen. Pallon taakse asteli Kai Havertz, joka sijoitti sen vasempaan alakulmaan.

Ottelun viimeisillä hetkillä nähtiin vielä suora punainen kortti, kun Luan kampitti alimpana puolustajana Havertzin ja vei siten häneltä ilmeisen maalintekopaikan.

Seurajoukkueiden MM-turnaus on pelattu kaikkiaan 18 kertaa, ja mestaruus on tullut nyt 14 kertaa Eurooppaan.

FIFA World Cup

@FIFAWorldCup
CHELSEA ARE CHAMPIONS OF THE WORLD! #ClubWC 🏆 🌎