Valioliigan suurseuran Chelsean omistajana vuodesta 2003 lähtien toiminut venäläinen Roman Abramovits on ollut luonnollisesti otsikoissa viime päivinä Ukrainan kriisin johdosta, kun Venäjä torstaina hyökkäsi Ukrainaan. Abramovits on tullut tunnetuksi myös Venäjän presidentin Vladimir Putinin ystävänä.

Vielä ei ole tarkkaa tietoa siitä, miten maailman tilanne tulee vaikuttamaan venäläismiljardöörin Chelsea-omistajuuteen. Lontoolaisseuran manageri Thomas Tuchel kommentoi tilannetta Sky Sportsille perjantaina.

– Emme voi sanoa, etteikö se olisi ongelma [viitaten maailman tilanteeseen]. Tilanne on kaikille hirveä. Kukaan ei odottanut tätä. Seurassamme ja myös Iso-Britannian tilanteessa on paljon epävarmuutta, joten ei ole järkevää kommentoida sitä. Olemme siitä kuitenkin tietoisia. Pelaajien ja valmennuksen on kuitenkin järkevintä keskittyä urheiluun, Tuchel totesi.

– En halua kommentoida asiaa ennen kuin siitä on tullut päätös [liittyen Abramovitsiin]. Se häiritsee ja huolestuttaa meitä, ja ymmärrän myös myös kritiikin seuraamme kohtaan. Emme voi sitä piilotella, saksalainen jatkoi.

– Mutta toivottavasti minua valmentajana ja pelaajiani myös ymmärretään. Me emme voi tietää kaikkea seuramme omistajasta, emmekä voi siitä ottaa vastuuta, Tuchel päätti.