Ajax tiedotti sunnuntaina Marc Overmarsin jättävän seuran välittömästi.

Syynä on Overmarsin lähettämät asiattomat viestit seuran naistyöntekijöille. Ajax-legenda työskenteli seuran jalkapallojohtajana.

Ajax julkaisi tapauksesta sunnuntaina tiedotteen. Overmars kertoi häpeävänsä ja katuvansa käytöstään ja totesi nähneensä seurasta poistumisen ainoana mahdollisena ratkaisuna.

– Häpeän käytöstäni. Viime viikolla sain kuulla palautetta käytöksestäni. Ikävä kyllä en huomannut ylittäneeni tietynlaisen linjan käytökseni kanssa, mutta se tuli minulle selväksi viime päivien aikana. Haluan pyytää anteeksi.

– On selvää, että asemassani tällaista käytöstä ei voi hyväksyä. Nyt näen sen niin itsekin, mutta liian myöhään. En näe muuta ratkaisua kuin poistua Ajaxista. Tällä on suuri vaikutus henkilökohtaiseen tilanteeseeni. Sen vuoksi pyydän kaikkia jättämään minut ja perheeni rauhaan.

Ajaxin puheenjohtaja Edwin van der Sar otti myös kantaa tapahtuneeseen.

– Tämä tilanne on kaikkien kannalta kammottava. Olen itsekin vastuussa työkaverieni auttamisesta. Turvallinen työilmapiiri on hyvin tärkeä ja annamme tälle entistä enemmän huomiota tulevaisuudessa.

Van der Sar ja Overmars ovat vanhoja tuttuja. Kaksikko pelasi Ajaxissa 90-luvulla.

– Olen tuntenut Marcin 90-luvun alusta saakka, kun pelasimme yhdessä Ajaxissa ja myöhemmin Hollannin A-maajoukkueessa. Sittemmin työskentelimme Ajaxin seurajohdossa melkein kymmenen vuoden ajan. Ja nyt se päättyi hyvin surullisella tavalla.

AFC Ajax

@AFCAjax
Director of Football Affairs Marc Overmars will leave Ajax with immediate effect. He made this decision after discussions in recent days with the Supervisory Board and CEO Edwin van der Sar and communicated his intentions to them.

Lähde: MARCA