Ranskan pääsarjassa pelaava Stade Brestois ilmoitti tehneensä Youcef Belaïlin kanssa loppukauden mittaisen sopimuksen tammikuun siirtoikkunan viimeisenä päivänä.

Siirto julkaistiin maanantai-iltana noin 23.00 Suomen aikaa.

Brestillä on optio jatkaa sopimusta kuluvan kauden jälkeen.

29-vuotias algerialaislaitahyökkääjä pelaa toista kertaa Ranskassa. Belaïli vietti syksyn 2017 Angersin vahvuudessa.

Belaïli on kotimaassaan Algeriassa hyvin suosittu henkilö ja kuuluu A-maajoukkueen ehdottomiin avainpelaajiin. Se näkyi välittömästi myös Brestin sosiaalisen median tileillä.

Ennen Belaïlin sopimusta Brestillä oli Instagramissa noin 79 000 seuraajaa. Tiistaiaamuun mennessä seuraajamäärä on noussut jo 195 000:een.

Facebookissa seuraajamäärän kasvu on ollut entistä suurempaa. Ennen Belaïlin siirron julkistamista Brestillä oli Facebookissa noin 159 000 seuraajaa. Nyt luku on kolminkertaistunut, sillä jutun kirjoitushetkellä Brestillä on jo vajaat 480 000 seuraajaa.

Belaïli nousi otsikoihin joulukuussa saatuaan potkut qatarilaisesta Qatar SC:stä. Belaïli iski maalin Qatarin verkkoon Arab Cupin välierissä. Seuraavana päivänä Qatar SC ilmoitti purkaneensa Belaïlin sopimuksen. Kansainvälisen lehdistön mukaan syynä oli se, että Belaïli oli tehnyt maalin Qataria vastaan. Lue uutisemme aiheesta täältä.

Myös Huuhkajien Jere Uronen pelaa Brestissä, mutta on jäänyt ensimmäisellä kaudellaan hyvin pienelle vastuulle.