Afrikan mestaruuskisat
Kamerun – Egypti
Torstai 03.02. klo 21:00

Senegal sai eilen matsin lopussa hanat auki, ja loppujen lopuksi overia päästiin juhlimaan yllättävänkin reippaasti. Tänään haetaan Senegalille vastusta: isäntämaa Kamerun kohtaa muutaman tähden rattailla porskuttavan Egyptin. Vuoden 2017 turnauksen finalisteista Kamerun on joukkueista kokonaisvaltaisempi, ja sillä on kotietu. Lisäksi kauniisti sanottuna ketään ei ole varsinaisesti haitannut Kamerunin eteneminen kisoissa.

Kamerun kaatoi Gambian puolivälierissä 2-0, ja tämä oli joukkueelle ensimmäinen nollapeli koko turnauksessa. Joukkue ei ole siis immuuni virheille, ja Egyptin laatuhyökkäyksen kanssa isännät saavat olla varuillaan. Ylöspäin joukkueen tekeminen on taidollisesti ja taktisesti mallikasta. Maaleista ovat toistaiseksi vastanneet Vincent Aboubakar sekä Karl Togo Ekambi. Tulivoimaa ja pelotetta on siis yllin kyllin.

Egyptillä on tietysti Mohamed Salah. Joukkue ei silti ole ollut ylöspäin kovin vaarallinen, sillä muut osaset eivät yllä Pool-tähden tasolle. Jatkopeleissä egyptiläiset ovat menneet eteenpäin jatkoaikojen jälkeen, ja kyllä joukkueen alakertaa on pidettävä sen vahvuutena. Kokoonpanopuolella näyttää kovasti siltä, että nuori Mohamed Sobhi laitetaan Faaraoiden maaliin, sillä hän taitaa olla kolmikosta ainoa täysin pelikuntoinen veskari.

Lyö vetoa ottelusta:

Kamerunin koti- ja luokkaetu tekevät siitä selkeähkön suosikin illan välierään. Kun kertoimetkin ovat riittävällä tasolla, ei tarvita kikkailua vaan laitetaan Kamerunin voittoa lapulle.

LYÖ VETO 22BETILLÄ