Tanskalaistähti Christian Eriksenillä oli eilen mainio ystävänpäivä. Eriksen paitsi täytti pyöreät 30 vuotta, niin myös pelasi ensimmäisen jalkapallo-ottelunsa sitten kesäkuussa pelatun dramaattisen Tanska-Suomi-EM-kisaottelun.

Eriksenin paluu tapahtui ottelussa, joka pelattiin ilman yleisöä, ja katseilta piilossa. Hänen uusi seuransa Brentford kohtasi ottelussa viidennen sarjatason Southendin.

Brentford voitti pelin 3-2, ja Eriksen syötti yhden joukkueensa maaleista. Peliaikaa hän sai tunnin. Kaikista Brentfordin maaleista vastasi vastikään vaikeasta loukkaantuneesta toipunut 23-vuotias keskikenttäpelaaja Josh Dasilva. Eriksen syötti maaleista ensimmäisen.

Eriksenin pelaaminen jo ensi lauantain valioliigaottelussa Arsenalia vastaan on epätodennäköistä, mutta seuraavalla viikolla pelattavassa Brentford-Newcastle -ottelussa hänet nähtäneen jo kentällä. Sitä ennen edessä lienee vielä ainakin yksi ilman yleisöä pelattava ”lämmittelyottelu”.

Eriksen sai edellä mainitussa Tanska-Suomi-pelissä sydänkohtauksen ja häntä elvytettiin kentällä. Tanskalaiselle asennettiin sydämentahdistin. Koska sellaisen kanssa ei saa pelata Italiassa, Eriksen ja Internazionale purkivat sopimuksensa. Tammikuun lopussa Eriksen solmi puolivuotisen sopimuksen Brentfordin kanssa. Hän on jo sanonut tähtäävänsä paluuseen Tanskan maajoukkueeseen marras-joulukuussa pelattaviin MM-kisoihin.

Jutun lopussa on myös Brentfordin Twitteriin lataama klippi Eriksenin otteista.