Kauden ensimmäinen Stadin derby pelattiin keskiviikkona, kun HIFK ja HJK iskivät yhteen Liigacupissa.

Ottelu pelattiin Jätkäsaaren hallissa ilman katsojia. HJK voitti derbyn maalein 3-1. Debytantti Bojan Radulović ja kahdesti osunut Roope Riski vastasivat HJK:n maaleista. Jani Bäckman teki HIFK:n ainokaisen.

HIFK:n huippuhankinta Beto seurasi ottelun penkiltä.

HJK hallitsi palloa ja pelitapahtumia mielin määrin avausjaksolla. Ottelun avausmaali nähtiin 16. minuutilla, kun ensimmäistä otteluaan HJK:n paidassa pelannut Radulović iski pallon verkkoon maalin edustalta.

#HIFKHJK

HIFK joutui pelaamaan vajaalla yli tunnin, kun Jusif Ali sai suoran punaisen kortin 26. minuutilla taklattuaan rumasti takaapäin HJK:n David Brownea pohkeeseen. Punaisen kortin myötä ottelu siirtyi entistä enemmän HJK:n hallintaan.

HJK Helsinki

@hjkhelsinki
🟥 Jusif Ali, HIFK, punainen kortti

#HJK #HIFKHJK #Liigacup #Veikkausliiga

Tauolle mentiin HJK:n 1-0 -johdossa.

Ottelun voittomaali syntyi heti toisen jakson alussa. HJK:n avauskokoonpanossa ollut Johannes Yli-Kokko kaadettiin boksin sisällä ja pallo vietiin pilkulle. Toiselle jaksolle sisään tullut Riski laukoi pallon varmasti ohi HIFK:n maalia vartioineen Martti Puolakaisen. 2-0.

MAALI ⚽️

Roope Riski tuplaa rangaistuspotkusta HJK:n johdon Jätkäsaaressa.

#HIFKHJK

Noin varttia myöhemmin Riski osui toistamiseen. Fabian Serrarens syötti pallon boksin keskelle juosseelle Riskille ja hyökkääjä iski neljännen maalinsa Liigacupissa.

MAALI ⚽️

@hjkhelsinki karkaa HIFK:lta.
Roope Riski viimeistelee iltapäivän toisensa. 0–3.

#HIFKHJK

HIFK pääsi otteluun paremmin mukaan toisen jakson lopussa. Bäckman vaihdettiin kentälle 20 minuuttia ennen päätösvihellystä ja HIFK-konkari onnistui maalinteossa muutamaa minuuttia myöhemmin. Terävä laukaus lähti kohti alakulmaa ja hyvin pienelle työmäärälle ottelussa joutunut HJK-vahti Jakob Tånnander oli yllätetty. 3-1.

MAALI ⚽️

@HIFKedustus kaventaa!
Jani Bäckman laitaa pallon verkkoon ja kantaa sen tämän jälkeen keskiympyrään.

1–3.

#HIFKHJK

HJK nousi voittonsa myötä Liigacupin lohkonsa jumbosijalta jaetulle kärkipaikalle. Lohkon kaikki joukkueet ovat kolmessa pisteessä.