Kolme kautta sekä Bayern Münchenissä että Liverpoolissa pelannut Xherdan Shaqiri siirtyi viime kesänä jo uransa neljänteen TOP 5 -liigaan, kun hän teki kolmivuotisen sopimuksen Ranskan suurseuroihin lukeutuvan Lyonin kanssa. 30-vuotias Shaqiri ei kuitenkaan ole ollut tyytyväinen Lyonissa saamaansa rooliin, joten nopea seuranvaihto alkoi pyöriä mielessä jo kesken ensimmäisen kauden.

Sveitsin pääsarjaseura FC Sionin puheenjohtaja Christian Constantin kertoi keskiviikkona radiokanava RhoneFM:lle keskustelleensa Shaqirin kanssa tämän mahdollisesta siirrosta kotimaahansa Sveitsiin. Sveitsin siirtoikkuna on auki vielä helmikuun 15. päivään saakka, ja loppuvuoden MM-kisoja silmällä pitäen Shaqiri mielisi paikkaan, jossa peliaikaa tulisi säännöllisesti.

Constantin kuitenkin kertoi siirtoajatuksen kokeneen kovan kolhun jo tiistaina – samana päivänä kuin miehet olivat keskustelleet – kun Shaqiri ratkaisi Etelä-Ranskan mittelön Marseillea vastaan Lyonin 2-1-voitoksi. Marseille johti peliä, kunnes Shaqiri tasoitti 76. minuutilla ja syötti aivan lopussa Moussa Dembélén tekemän voittomaalin.

– Shaqiri toivoi eilen (tiistaina) Lyonissa saamansa vähäisen peliajan takia, että tapaisimme toisemme. Hän etsii MM-kisojen lähestyessä seuraa, jossa saisi enemmän peliaikaa, Constantin kertoi.

– Sitten samana iltana hän teki Marseille vastaan maalin ja syötti toisen. Sitä myöten koko ajatus on kuolleena syntynyt.

[readmore from=Shaqiri-Xherdan]

Tiistain ottelu oli Shaqirille vasta koko kauden ensimmäinen 90-minuuttinen Ligue 1:ssä. Sitä ennen hän oli pelannut kymmenessä sarjaottelussa keskimäärin 59 minuuttia per peli. Tiistain tehojen jälkeen Shaqirin kauden saldo on kaksi maalia ja kolme maalisyöttöä.

Lyon maksoi Shaqirista viime kesänä kuuden miljoonan euron siirtokorvauksen. L’Èquipen mukaan Lyon olisi kertonut Shaqirille jo ennen viime vuoden päättymistä, että tämä voi siirtyä talven siirtoikkunassa toiseen seuraan. Monet kannattajat ja ranskalaismedia ovat leimanneet Shaqirin ”kalliiksi virhehankinnaksi”. Shaqiri on 350 000 euron kuukausipalkallaan yksi Lyonin kallispalkkaisimmista pelaajista.

Lähde: Transfermarkt