Manchester Cityn manageri Pep Guardiola sanoo, että ukrainalaispelaaja Oleksandr Zintšenko, 25, on joukkueen käytettävissä tänä viikonloppuna, vaikka hän onkin huolissaan kotimaansa tilanteesta.

Venäjä aloitti varhain torstaina täysimittaisen hyökkäyssodan Ukrainaan.

[readmore from=Ukrainan-kriisi]

– Hän on huolissaan. Se on hänen synnyinmaansa. Perhe ja ystävät. Ihmisiä on kuollut, miltä teistä tuntuisi? sanoi Guardiola perjantaina ESPN:n mukaan lehdistötilaisuudessaan.

– Joukkue ja seura ovat hänen lähellään ja tukevat häntä. Tietysti hänellä on tukemme.

– Viattomia ihmisiä kuolee ja hän tietää, että me olemme täällä. Ne [tapahtumat] ovat otsikoissa ympäri maailmaa, ja hän on huolissaan, mutta hän on vahva mies, eikä tämä ole tietenkään helppoa hänelle. Hän oli loistava tänään ja eilen harjoituksissa. Hän on valmis pelaamaan, jos hänen on pelattava – hän on valmis.

West Hamin manageri David Moyes taas kertoi lehdistötilaisuudessaan, että joukkueen ukrainalaishyökkääjälle Andri Jarmolenkolle, 32, on myönnetty aikaa pois joukkueen toiminnasta.

– Hän ei ole hyvässä tilassa, hänelle on annettu pari päivää vapaata. Nämä ovat todella vaikeita aikoja hänelle ja hänen perheelleen.

– Puhuin hänelle eilen ja hän oli oikeutetusti järkyttynyt, kuten voitte kuvitella. Me vain toivomme, että kaikki menee hyvin ja että hänen perheenjäsenensä pysyttelevät turvassa.

Zintšenko on pelannut 48 ottelua Ukrainan A-maajoukkueessa ja Jarmolenko 106. Kummatkin ovat ajoittain toimineet maajoukkueen kapteenina.

Voit katsoa alla Viaplayn videosta Palloliiton puheenjohtajan Ari Lahden mietteet Ukrainan kriisistä.