MLS:ssä virallistui keskiviikkona sarjan historian kallein pelaajasiirto. Uusi siirtoennätyksen haltija on vasta 20-vuotias argentiinalainen Thiago Almada. Atlanta United maksoi keskikenttäpelaaja Almadasta tämän entiselle seuralle, argentiinalaisele Vélez Sarsfieldille 16 miljoonan Yhdysvaltain dollarin, eli noin 14,5 miljoonan euron siirtosumman.

Mitenkään murskaavasti ennätys ei rikkoutunut, sillä vanha ennätys oli vain 50 000 Yhdysvaltain dollaria vähemmän. Atlanta United on mellastanut siirtosummilla, sillä se on vastannut kolmesta kalleimmasta hankinnasta MLS:n historiassa. Josef Martínez oli vanha ennätyksenhaltija, ja kolmospaikalle putosi nyt Ezequiel Barco, jonka Atalanta hankki vuonna 2018 12,3 miljoonan euron siirtosummalla.

Keskiviikkona saatiin MLS-siirtojen TOP 20:een myös eurooppalaisittain tutumpi nimi, sillä muun muassa Bayern Münchenissä ja Liverpoolissa pelannut Xherdan Shaqiri siirtyi seitsemän miljoonan euron siirtosummalla Chicago Fireen. Shaqiri on sarjan historian 20. kallein hankinta. TOP 20:stä löytyvät myös muun muassa Chicharito ja Jermain Defoe.

Almadan siirrosta oli periaatteessa sovittu jo joulukuun alussa, mutta ennen virallistumista oli vielä useita esteitä selvitettävänä. Ensin Atlantan piti raivata palkkakattonsa alta tilaa, ja sen se toteutti lainaamalla Ezequiel Barcon River Plateen. Lisäksi Almadalla oli kotimaassaan ”oikeudellisia ongelmia”, jotka on nyt saatu hoidettua pois päiväjärjestyksestä.

Hyökkäävänä keskikenttäpelaajana tai laitahyökkääjänä pelaava Almada on lähtöisin köyhistä oloista korkeasta rikollisuudestaan tunnetusta kaupunginosasta Ciudadelan kaupungista. Hän on jo noussut Argentiinan alle 23-vuotiaiden maajoukkueeseen ja pelasi myös kahdessa ottelussa Tokion viime kesän olympialaisissa.

Atlanta United FC

@ATLUTD
𝑰𝒕’𝒔 𝒐𝒇𝒇𝒊𝒄𝒊𝒂𝒍 ✍️