Vihdoin kunnon jalkapalloa. Vihdoin kunnon PSG-jalkapalloa.

Sitä saatiin ystävänpäivän jälkimainingeissa, kun PSG moukaroi Real Madridia 90+4 minuuttia kotiyleisönsä edessä. Ottelu päättyi 1-0, mutta maalimäärältään se oli isänniltä alisuoritus. Kuitenkin, peli kertoi kentällä olleen vain yhden joukkueen.

PSG:n maaliodottama oli 1,9 FotMobin mukaan. Madridin pelatessa läpi ottelun syvässä blokissa sen odottama oli mitätön 0,14. Vielä paremmin näemme dominoinnin luodun uhan avulla (xT). PSG todella hallitsi koko ottelua.

Jos twiitti ei näy kunnolla, voit katsoa sen täältä.

B̷𝕦𝕛𝕒 ➉

@Bujamies
Yep, PSG oli dominoiva per xT.

Ottelu oli yksi parhaista ellei paras Mauricio Pochettinon PSG:lta. PSG oli kollektiivi ja prässäsi määrätietoisesti pitkälti mies miestä vastaan. Kovin usein joukkue on tuskaillut epätasapainon kanssa ja eri kentän osa-alueet ovat olleet hajanaisia, erillä toisistaan.

Nyt kaikki täydensivät toisiaan. Pelissä oli rytmi, tavoite ja tarkoitus. Keskikentällä tahtipuikkoa heiluttivat Marco Verratti ja Leandro Paredes – joukkueen paras kaksikko keskikentälle. Etenkin Verratti näytti jälleen, miksi hän on maailman parhaita pelipaikallaan.

Jos twiitti ei näy kunnolla, voit katsoa sen täältä.

Marco Verratti | PSG vs Real Madrid | UCL

Verratti absolutely bossed the midfield and contributed in all phases. Impressive with his passing, ball carrying and defensive work from the front.

Such a terrific midfielder that gets overlooked due to injuries. #PSGRMA
Marco Verratti is an exquisite midfielder. Such a well rounded player!

Danilo oli Pochettinolta jälleen mestarillinen valinta keskikentän kolmanneksi pelaajaksi. Lusitaani putosi oikean keskuspuolustajan paikalle, kun PSG rakensi peliä kolmen alakerralla, jonka lisäksi hän puolusti ulos Vinícius Júnioria.

Danilo mahdollisti myös Achraf Hakimin pelaamisen ylempänä kenttää tukien tarvittaessa keskuspuolustajia, jos PSG menetti pallon. Kokonaisuudessaan PSG:n keskikenttä söi vastustajansa kuin kolmen ruokalajin illallisen.

Illan puhutuin pelaaja on kuitenkin Kylian Mbappé, joka teki ottelun ainoan maalin lisäajan neljännellä minuutilla upealla yksilösuorituksellaan. Mbappé näytti Madridin faneille ja seurajohdolle lähietäisyydeltä sitä, mitä on luvassa jahka maailman seuraava supertähti siirtyy Madridin kuninkaallisiin kauden jälkeen. Voi myös olla, että Madridin laitapuolustaja Dani Carvajal harkitsee eläköitymistä ennen tätä, tai ehkä jo toista osaottelua.

Jos twiitti ei näy kunnolla, voit katsoa sen täältä.

Kylian Mbappé

@KMbappe
Première manche victorieuse.
ICI C’EST PARIS 🔴🔵

PSG hyökkäsi jatkuvasti kohti Thibaut Courtois’n vartioimaa Real-maalia. Courtois oli Éder Militãon ohella pelaaja, joka kannatteli madridilaisia ja elätteli näinkin pitkään toiveita maalittomasta tasapelistä. Torjunta Lionel Messin rankkarissa oli mahtava, mutta Mbappén maalille oli vaikea tehdä mitään. Pitkän maalivahdin heikkous löytyi matalalla laukauksella.

Parasta PSG:n hyökkäämisessä oli se, että Messiä saatiin pelille ja taskuihin kentän keskiosassa. Messi loi avainsyöttöjä neljä ja uskoakseni vain Verratti syötti enemmän (6). Jos avainsyötöistä kaikki tai edes yksi olisi päätynyt maaliin syötön vastaanottajan toimesta, kertoisimme Messistä toista tarinaa missatun rankkarin sijasta.

Kun PSG tarjoaa Messille keskikentän avulla mahdollisuuksia hakeutua kentän yläosiin taskuihin ja väleihin, alkaa tapahtua. Muussa tapauksessa Messi joutuu hakemaan palloa liian alhaalta ja peli puuroutuu. Siksi Verratti-Paredes ovat kriittisiä pelaajia.

Messin lisäksi PSG sai pelaajia väleihin, puolitiloihin. Kun pelaajat ovat joko laitapuolustajat Hakimi tai Nuno Mendes tai Mbappé tai Angel di María, voi painaa leukaa rintaan. Carlo Ancelotti piti koko ottelun ajan 4-3-3-muodostelmastaan kiinni, eikä kyennyt vastaamaan PSG:n prässiin. Tuolla lähestymisellä on vaikea luoda yhtään mitään.

Jos twiitti ei näy kunnolla, voit katsoa sen täältä.

B̷𝕦𝕛𝕒 ➉

@Bujamies
Joskus voittoon syvää blokkia vastaan riittää vain pieni hetki yksilötason loistokkuutta. ✨

PSG:n prässit ja vastaprässit olivat erittäin hyviä ja jotain sellaista, joka on ollut heissä aina. Vai voivatko pelaajat vain syttyä, vain kääntää tällaisen moodin päälle? Itse en usko. Madrid antoi heille mahdollisuuksia tällaiseen peliin, mutta jos PSG pelaa tällä tavalla syviä blokkeja vastaan, ei sillä pitäisi olla hätää avoimemmassa pelin virrassa.

Madrid oli lähellä maalitonta tasapeliä, mutta vaikka se lähtee nyt vain maalin takaa-ajoasemasta Santiago Bernabéulle, sen asema on vaikea. Jos ja kun PSG pelaa yhtä väkevästi, Madrid saa pelata kauden parhaan ottelunsa edetäkseen jatkoon.

Ehkä sekään ei riitä. Tämän hetken joukkueita verratessa PSG saa edun, kun katsotaan yksilöitä. Kuitenkin, nyt PSG oli nimenomaan joukkue ennen yksilöitä. Ja kun tähtitason yksilöt pelaavat joukkueena, voi odottaa aika paljon hyviä asioita.