Veikkausliiga on saanut runsaasti viime vuosina kritiikkiä niin toiminnastaan sosiaalisessa mediassa kuin otteluohjelmastaan. Torstaina liiga onnistui molemmissa erinomaisesti, mutta se oli vasta herkullinen makupala.

Veikkausliigan avauskierros pelataan lauantaina 2. huhtikuuta. Kausi potkaistaan käyntiin heti täyden kierroksen voimin. Avauskierroksen otteluiden ajankohdat ovat rytmitetty pitkin päivää. Ensimmäinen ottelu pelataan kello 15, neljä ottelua pelataan kello 17 ja avauskierroksen viimeinen ottelu käynnistyy kello 18.30.

Tämähän on fantastista! Huhtikuun ensimmäinen lauantai on kotimaisen jalkapallon juhlaa aina kello kolmesta pitkälle iltaan. Kaikki joukkueet nähdään heti viheriöllä.

Lisäksi täytyy antaa tunnustusta Veikkausliigan tavalle julkaista otteluohjelmansa. Ensin liiga harrasti vuoropuhelua seuraajiensa kanssa Twitterissä. Kun sata tykkäystä täyttyi, sarja lupasi julkaista avauskierroksen jo tänään, torstaina. Perjantaina julkaistaan koko kauden otteluohjelma.

Tällä tavoin Veikkausliiga pysyy otsikoissa ja puheenaiheissa kahtena peräkkäisenä päivänä helmikuussa. Ei aivan jokavuotinen tilanne. Liiga paljasti yhden avauskierroksen ottelun kerrallaan. Kannattajat päivittivät nettiselaimiaan aina tasatunnin kohdalla. Koko toteutus oli kuin viestinnän oppikirjasta.

Torstai oli todella toivoa täynnä, ja liiga vastasi toiveisiin täydellisesti.

Perjantaina onkin sitten niin sanottu pääpäivä. Koko sarjakauden otteluohjelma julkaistaan. Avauskierroksen julkaisu ja sometoteutus herättivät toivoa erinomaisesta otteluohjelmasta. Mitään takeita siitä ei toki vielä ole.

Veikkausliigan kalenterissa riittää nimittäin haasteita. Europelit tuovat joka vuosi omat vaikeutensa sarjan päättäjille otteluohjelmaa laadittaessa. Lisäksi uutena haasteena on uudistunut Suomen Cup, jonka runkopelipäivät ovat kyllä jo tiedossa, mutta cup-muotoon palanneen turnauksen ennakointi on silti haastavampaa sarjaotteluiden vinkkelistä.

Toiveissa on, että otteluohjelmasta paistaisi vahvasti läpi rutiini, eli jonkinlainen selkeys siitä, milloin Veikkausliigaa pelataan. Lauantaina pelattava täysi avauskierros oli erinomainen esimerkki siitä, mitä otteluohjelmassa saisi näkyä enemmänkin.

On toki täysin selvää, ettei Veikkausliigaa pystytä pelaamaan vain viikonloppuisin. Yksittäisiä viikkopelejä tulee väkisinkin näillä leveyspiireillä, kun olosuhteet eivät vielä mahdollista sarjakauden pidentämistä talven puolelle.

Hiljalleen Veikkausliigan katsojia ja potentiaalisia uusia seuraajia olisi tärkeä totuttaa tiettyihin pelipäiviin ja kellonaikoihin, eli rutiineihin. Avauskierros oli siitä erinomainen signaali.

Jääkö avauskierros silmänlumeeksi ja vain kertaluontaiseksi herkuksi vai pyrkiikö liiga vihdoin vastaamaan kannattajiensa toiveisiin? Se selviää perjantaina.