Marokon A-maajoukkueen päävalmentaja Vahid Halilhodžić on tehnyt selväksi, että Hakim Ziyechillä ei ole asiaa maajoukkueeseen.

Seurajoukkuetasolla Chelseaa edustava Ziyech on Marokon jalkapallon kirkkaimpia tähtiä, mutta siitä huolimatta Halilhodžić jätti hänet valitsematta Afrikan mestaruusturnaukseen.

Kaksikon välit ovat tulehtuneet, koska Halilhodžić on pettynyt Ziyechin käytökseen. Taiturimainen hyökkääjä on myöhästynyt maajoukkuekomennuksilta ja bosnialaisluotsin mukaan jopa kieltäytynyt pelaamasta. Ziyech on toki itse kumonnut valmentajan väitteen.

Halilhodžić on joutunut useaan otteeseen perustelemaan, miksi Ziyech ei saanut kutsua Afrikan mestaruusturnaukseen. Viimeksi tällä viikolla, jolloin hän teki selväksi, ettei aio kutsua Ziyechiä jatkossakaan maajoukkuepeleihin.

Valitsemani pelaajat ovat maan parhaita, Halilhodžić sanoi toimittajille.

[readmore from=Afrikan-mestaruusturnaus]

– En valitse pelaajaa, joka voi horjuttaa ryhmän tasapainoa. En, vaikka hänen nimensä olisi Lionel Messi. Ziyechin käytös ei sovi valintaan. Hän ei halua harjoitella, hän ei halua pelata. Hän ei ota asioita vakavasti, enkä aio pyytää häntä tulemaan takaisin.

– Kolmen vuoden takaisen Afrikan mestaruusturnauksen jälkeen häntä arvosteltiin eniten. Hänelle buuattiin. Sitä ei pidä unohtaa.

Marokon taival tämän vuoden Afrikan mestaruusturnauksessa päättyi puolivälierävaiheeseen. Maa on voittanut mestaruuden ainoastaan kerran, vuonna 1976. Edellisen kerran Marokko on pelannut finaalissa vuonna 2004, jolloin se hävisi Tunisialla 2-1-lukemin.