José Mourinhon laajalti tunnettu suora puhetapa, ja sen painokas tyyli hiertää jälleen. Portugalilainen kertoi vastikään, että hänen manageroimansa AS Roman pelaajat ovat hyväksyneet tyylin.

Varsin kovin sanoin Giallorossin pelaajiston luonnetta suomineet kommentit herättävät joka tapauksessa närää. Viimeksi niistä avasi suunsa niin pelaajana kuin valmentajana taustaltaan tunnettu Paolo Di Canio. Kentän puolelta Serie A: n ilmastoa 245 ottelun, ja Valioliigan vastaavaa 190 ottelun edestä tunteva ex-kärki hämmästelee Mourinhon toimintaa.

– Hän iski pukuhuoneeseen samalla asenteella kuin ne kannattajat, jotka arvostelevat miljoonia ansaitsevia pelaajia. Hän on valanut bensaa tämän asenteen liekkeihin.

Di Canio sanoo nähneensä saman lähihistoriassa myös aiemmin.

– Kyseessä on hänelle sama virhe kuin Tottenhamissa. Sielläkin hän syytti pelaajia, mutta kannattajat eivät hyväksyneet tätä. Hän alkoi tappioputkessa puhua pelaajista ja tuomareista. Kannattajat sanoivat hänelle näkemiin.

– Kiihkeimmät Roma-kannattajat tukevat vielä Mourinhoa, mutta pelaajat elävät Roomassa pelossa, josta he eivät nyt voi puhua valmentajalle.