Romanian tunnetuimman ja menestyneimmän seuran Steaua Bukarestin omistaja George ”Gigi” Becali on kohahduttanut Romaniassa tuoreilla lausunnoillaan. 63-vuotias Becali aikoo kieltää pelaamisen kaikilta Steauan pelaajilta, jotka ovat saaneet koronarokotuksen. Becalin mielestä rokotetut pelaajat menettävät voimansa – ja saattavat jopa kuolla rokotuksen johdosta.

– Tulette nauramaan, mutta minä saatan olla oikeassa. Rokotetut pelaajat menettävät voimansa. Se on jotain tieteellistä, Becali sanoi romanialaistoimittaja Emanuel Rosun mukaan.

Esimerkkeinä teorialleen Becali käytti kilpailevien seurojen CFR Clujn ja Rapid Bukarestin esityksiä, sekä 36-vuotiasta konkaria Ciprian Deacia.

– Ettekö nähneet sitä CFR:n kohdalla? Tai Rapidin, jonka pelaajat näyttivät pyörtyilevän. He nukkuivat nurmen pinnassa. Kaikki rokotetut menettävät voimansa!

– Näen sen omankin joukkueeni rokotetuista pelaajista. Ei se kaikkiin vaikuta, mutta se vaikuttaa vanhempiin. Ettekö ole nähneet Ciprian Deacia? Hänellä ei ole enää räjähtävyyttä.

Becalin rokotevastaisuus meni niin pitkälle, että hän väitti rokotettujen kuolevan sairaalassa, samaan aikaan kun rokotetut selviävät. Jo aiemmin Becali sanoi sport.ro-sivuston haastattelussa, ettei Steauaan elokuussa kuuden Ludogorets Razgrad -vuoden jälkeen palannut Claudiu Keseru pysty enää pelaamaan huipputasolla, koska otti koronarokotuksen.

– Annoin hänelle rahaa ja tein sopimuksen hänen kanssaan. Hän oli jalkapalloilija ja minä olin omistaja.

– Sanoin: ”Et voi pelata tällä tasolla enää. Voit pelata Romaniassa, mutta et Steauassa tai CRF:ssä”.

– Hän sanoi näyttävänsä minulle, mutta hänellä ei ole mitään näytettävää. Hän ei pärjää tällä tasolla enää. Luultavasti rokotuksen takia. Sanon, mitä ajattelen, mutten halua loukata häntä, Becali jatkoi.

Romanian hallituksessa ei suhtauduttu Becalin kommentteihin ymmärtäväisesti. Romanian rokotekattavuus on Euroopan toiseksi alhaisin Bulgarian jälkeen.

– Rokotetut jalkapalloilijat EIVÄT menetä voimiaan saatuaan rokotetuksen COVID-19:ta vastaan, hallituksen virallisella RO Vaccinare –tiedotuskanavalla Facebookissa kirjoitettiin.

– Koronarokotus ei vaikuta jalkapalloilijoiden suorituskykyyn. Päinvastoin, riittävän monet tutkimukset ovat osoittaneet, että pitkään kestävä covid-tartunta voi vaikuttaa urheilijoiden suorituskykyyn.

– Pointti on selkeä: pysyäkseen terveenä ja nauttiakseen jalkapallosta kannattaa katsoa heitä, jotka luottavat tieteensä ja lääketieteeseen. Olkaa hyvä ja hankkikaa tietoa VAIN luotettavista, virallisista lähteistä.

Gigi Becali hankki enemmistöosuuden Steaua Bukarestista vuonna 2003. Hänen omaisuudekseeen arvioidaan yli puoli miljardia US-dollaria. Becali rikastui muun muassa maa- ja kiinteistökaupoilla, mutta on saanut myös vankeustuomion korruption vuoksi. Nationalistinen Becali oli ehdolla (vaatimattomalla menestyksellä) Romanian presidentinvaaleissa vuonna 2004 ja 2009, ja oli Euroopan parlamentin jäsen vuosina 2009-2013.

Becali on kohahduttanut lausunnoillaan usein ennenkin. Vuonna 2018 hän julisti, ettei Steaua Bukarestilla tulisi olemaan hänen aikanaan ikinä naisten joukkuetta, sillä hänen mielestään ”naisten jalkapalloilu on ihmisluonnon vastaista” ja ”myötäilee Saatanan ajatuksia”.

– Miten nainen voi pelata jalkapalloa? Ei naista ole luotu jalkapalloiluun. Hänen kehoaan ei ole tehty sitä varten. Se on vaarallista. Nainen luotiin olemaan kaunis ja houkuttelemaan vastakkaista sukupuolta, Becali sanoi tuolloin.

Lisäksi Becali halusi poliitikkona ”lopettaa homoseksuaalisuuden Romaniassa”. Taannoin hän myös kieltäytyi tekemästä sopimusta ranskalaisen Florent Sinama Pongollen kanssa tämän mustan ihonvärin vuoksi.

Lähde: Daily Mail