Skotlannin Valioliigan kärkipaikka vaihtui keskiviikkona, kun Celtic ja Rangers kohtasivat paikallisessa klassikossa Old Firmissä. Celtic oli hallitsevaa mestaria kohtaan tyly ja otti ottelusta 3-0-voiton.

Rangersin valmentaja Giovanni van Bronckhorstille ottelu oli valmentajana ensimmäinen Old Firm. Monilla hänen pelaajistaan oli tällaisista otteluista kuitenkin runsaasti kokemusta, vaikkei peli hollantilaisen mielestä siltä näyttänytkään.

– Olen erittäin pettynyt. Tämä näytti siltä kuin olisimme pelanneet ensimmäisen Old Firmimme, Van Bronckhorst totesi lehdistölle The Heraldin mukaan.

– Tiedämme, mitä Old Firmissä pitää tehdä, millainen ilmapiiri ja tunnelma niissä odottaa ja millaisia paineet pelissä ovat. Nyt näytti siltä, ettemme olleet siihen valmiita.

– Näitte sen päästämissämme maaleissa. Kyse oli terävyydestä. En voi sanoa sitä muuten. He eivät seuranneet pelaajiaan eivätkä olleet valmiita kamppailuihin. Minusta se oli meiltä uskomaton ensimmäinen puoliaika.

Ottelun kaikki maalit syntyivät avausjaksolla. Japanilainen Reo Hatate onnistui kahdesti ja israelilainen Liel Abada kerran, Hataten syötöstä. Rangers reagoi tekemällä tauolla triplavaihdon. Yksi pois otetuista oli suomalainen Glen Kamara. Fanisivusto Ibrox News ei Kamaran vaihtoa ymmärtänyt. Sivusto antoi Kamaralle arvosanan 4/10, joka oli huonon pelin jälkeen joukkueen parhaimmistoa.

– Monet fanit olivat kuin puulla päähän lyötyjä nähtyään Kamaran vaihdon tauolla, sillä hän oli avausjaksolla ainoa pelaaja, joka ei ollut nolannut pelipaitaa täysin. Erikoinen vaihto Van Bronckhorstilta, joka menetti järkensä ensimmäisessä Old Firmissään, Kamaran arvio kuului.

Celtic voitti ensimmäisen puoliajan laukaukset kohti maalia 7-1 ja olisi voinut johtaa ottelua reilumminkin. Toisella puoliajalla ainoan maalia kohti suuntautuneen laukauksen suoritti Rangers. Ensimmäisen tappionsa Rangersin valmentajana kokenut Van Bronckhorst myönsi pitäneensä kopissa ottelun jälkeen palopuheen.

– Meidän Old Firmimme alkoi toiselta puoliajalta. Olimme paljon parempia ja aggressiivisempia ja pelasimme hyvin. Hävisimme kuitenkin pelin jo avausjaksolla.

[readmore from=Rangers]

– Tietysti meillä oli rehellinen keskustelu pukukopissa ottelun päätyttyä. Tällaiset pelit ovt aina vaikeita, ja meidän täytyy varmistaa, että pidämme yhtä ja olemme valmiita sunnuntain peliin Heartsia vastaan. Tämä on erittäin rankka ympäristö pelata, muttemme ole ensimmäinen Rangersin joukkue, joka hävisi täällä.

Celtic johtaa sarjaa nyt pisteen erolla Rangersiin. Mestaruus on tänä vuonnakin kahden kauppaa, sillä kolmantena oleva Hearts on Celticistä 14 pisteen päässä.