Ukrainan suurimmat futistähdet ottivat kantaa kriisiin: ”Koko sivistynyt maailma on huolissaan maani tilanteesta”

© Kuva: Getty Images

Ukrainan kaikkien aikojen jalkapalloilijana yleisesti pidetty AC Milan -legenda Andriy Shevtshenko on ottanut kantaa Ukrainan kriisiin Twitter-postauksessaan. Venäjän uhittelu ja joukkojen vyöryttäminen Ukrainan rajalle ja rajan ylikin on saanut ”Shevan” ymmärrettävästi hyvin huolestuneeksi.

– Ukraina on isänmaani! Olen aina ollut ylpeä kansastani ja maastani, 45-vuotias Shevtshenko kirjoitti.

– Olemme kulkeneet läpi monien vaikeiden aikojen. Viimeisten 30 vuoden aikana olemme muodostaneet kansamme. Kansan, joka koostuu rehellisistä, ahkerista ja vapautta rakastavista kansalaisista. Se on tärkein vahvuutemme. Tämä on vaikeaa aikaa meille kaikille, mutta meidän täytyy yhdistyä! Yhdessä me voitamme! Eläköön Ukraina!

Shevtshenko valmensi pelaajauransa jälkeen Ukrainaa kaksissa EM-kisoissa, vuonna 2016 apulaisvalmentajana ja viime kesänä päävalmentajana. Viimeksi hän valmensi italialaista Genoaa, mutta pesti päättyi tammikuussa vain kahden kuukauden jälkeen. Shevtshenko on hakenut jalansijaa myös politiikassa, mutta ei tullut valituksi maan parlamenttiin vuoden 2012 parlamenttivaaleissa.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Ukrainan A-maajoukkueen viimeaikainen kapteeni, Manchester Cityn Oleksandr Zinchenko ilmaisi niin ikään mielipiteensä Instagramissa. Zinchenko kantoi huolta myös siitä, kuinka Venäjän presidentti Vladimir Putin tunnusti Ukrainan maaperällä sijaitsevien separatistialueiden itsenäisyyden. Se sai pelkäämään laajempaa miehitystä Ukrainan alueella.

– Koko sivistynyt maailma on huolissaan maani tilanteesta. En voi pysyä hiljaa ja piilotella näkemystäni. Tässä kuvassa on maani. Maani, jossa synnyin ja kasvoin. Maa, jonka värejä puolustan kansainvälisillä urheiluareenoilla. Maa, jota yritämme arvostaa ja kehittää. Maa, jonka rajoja ei saa loukata. Minun maani kuuluu ukrainalaisille, eikä kukaan saa koskaan omia sitä. Me emme luovuta. Eläköön Ukraina, 25-vuotias Zinchenko kirjoitti.

Zinchenko debytoi Ukrainan A-maajoukkueessa vuonna 2015, ja on pelannut 48 maaottelua.

Lähteet: Guardian ja Football-Italia

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Alex Zinchenko (@zinchenko_96) jakama julkaisu


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.