Veikkausliiga on paljastanut Twitterissä kauden 2022 avauspäivän. Kausi alkaa heti maaliskuun maaottelutauon jälkeen lauantaina 2.4. Heti ensimmäisenä päivänä sarjassa pelataan täysi kuuden ottelun kierros.

Aivan kuten viime kaudellakin, alkaa uusikin sesonki Metroderbyllä HJK:n ja FC Hongan välillä. Ottelu on puolustavan mestarin HJK:n kotipeli, ja se alkaa kello 15.

Koko sarjaohjelma julkaistaan vasta huomenna perjantaina, mutta avauskierroksen pelit paljastettiin yksi kerrallaan jo tänään torstaina tunnin välein kello 9 alkaen. Toinen avauskierroksen peli on Pirkanmaan derby Haka-Ilves (klo 17). Viime kausien kärkiryhmiin kuuluneet KuPS ja Inter kohtaavat toisensa Kuopiossa. Sarjanousija VPS avaa puolestaan kotipelillä AC Oulua vastaan.

La 2.4.
15.00 HJK-Honka
17.00 Haka-Ilves
17.00 KuPS-Inter
17.00 SJK-HIFK
17.00 VPS-AC Oulu
18.30 IFK Mariehamn-FC Lahti

Ratkaisuun päädyttiin niin sanotusti ”yleisön pyynnöstä”. Veikkausliiga kysyi lukijoiden mielipidettä torstaina Twitterissä, ja lupasi paljastaa avauskierroksen pelit jo torstaina, jos twiitti saa 100 tykkäystä. Nämä tulivat kasaan jo alle 20 minuutissa, joten idea sai nopeasti runsasta kannatusta.

Otteluohjelma tulee jatkossa löytymään myös SuomiFutiksen sivuilta täältä.

Veikkausliiga

@Veikkausliiga
Veikkausliigakausi 2022 alkaa lauantaina 2.4. täydellä kuuden ottelun kierroksella 🔥

Viime kauden tapaan Metroderby HJK:n ja FC Hongan välillä antaa avauspotkun uudelle kaudelle. Ottelu alkaa Töölössä kello 15.00.

Seuraava avauskierroksen ottelu ulos kello 10.

#veikkausliiga

Uutiseen on päivitetty kaikki avauskierroksen ottelut sitä mukaa, kun niitä julkistettiin.