Miesten Ykkönen käynnistyy täydellä kierroksella maanantaina 18. huhtikuuta. Kaikki avauskierroksen ottelut käynnistyvät samaan aikaan kello 16.

Kauden avaus on maanantaina, mutta silloin vietetään toista pääsiäispäivää, joten kyseessä on arkipyhä.

– Hienoa, että pääsemme aloittamaan täydellä kierroksella ja samalla kellonlyömällä. Mikä sen hienompaa, kuin päättää pitkät vapaat ja aloittaa Ykkösen kausi samaan aikaan kaikkien seurojen osalta, Suomen Cupin ja pääsarjojen kehityspäällikkö Tomi Leivo-Joenmäki kommentoi Palloliiton tiedotteessa.

Sarjakausi koostuu kaksinkertaisesta runkosarjasta, jonka jälkeen pelataan yksinkertaiset ylä- ja alaloppusarjat. Yläloppusarjan voittaja nousee suoraan Veikkausliigan ja sijoille 2-4 sijoittuneet joukkueet kisaavat paikasta Veikkausliigan karsintoihin.

Sijat 3. ja 4. pelaavat yksiosaisen karsinnan, jonka voittaja kohtaa yläloppusarjan toiseksi sijoittuneen. Tuon ottelun voittaja etenee Veikkausliigan karsintoihin, joissa vastaan tulee liigassa toiseksi viimeiseksi sijoittunut joukkue. Alaloppusarjan kolme viimeistä putoavat suoraan Kakkoseen.

Runkosarjan päätöskierros pelataan lauantaina 3. syyskuuta. Loppusarjojen otteluohjelmat julkaistaan runkosarjan jälkeen.

Viime kauden päätteeksi KTP putosi Veikkausliigasta Ykköseen. Kakkosesta nousivat PIF, JäPS, SJK Akatemia sekä PEPO. RoPS eteni viime kauden päätteeksi aina karsintoihin saakka, jossa AC Oulu oli lopulta parempi. RoPS joutui kuitenkin vapauttamaan sarjapaikkansa taloudellisten ongelmiensa vuoksi. Lisäksi Ykkösestä putosivat viime kauden päätteeksi HJK Klubi 04, MuSa sekä JIPPO.

Ykkösen avauskierros 18.4. klo 16

  • KPV – MP
  • Gnistan – PK-35
  • JäPS – Jaro
  • PIF – SJK Akatemia
  • EIF – TPS
  • KTP – PEPO