Manchester Unitedin seurajohdolla on iso päätös tehtävänään. Heidän pitää palkata seuralle uusi manageri, joka onnistuisi nostamaan joukkueen takaisin huipulle.

Paineet ovat kovat, sillä lähes jokainen valinta Sir Alex Fergusonin jälkeen on epäonnistunut. David Moyesin ja Louis van Gaalin palkkaukset olivat suuria virheitä, eikä José Mourinholle ja Ole Gunnar Solskjærillekaan voi antaa täysin puhtaita papereita.

Man Unitedin tulevaksi manageriksi ovat vahvimmin ehdolla Ajaxin Erik ten Hag, PSG:n Mauricio Pochettino, Sevillan Julen Lopetegui sekä Espanjan A-maajoukkueluotsi Luis Enrique.

Sky Sportsin mukaan Manchester United kävi ”positiivisia keskusteluja” ten Hagin kanssa tällä viikolla. Unitedin seurajohto oli vaikuttunut hollantilaisen näkemyksestä ja filosofiasta.

Vaikka ten Hag teki vaikutuksen, aikoo Unitedin seurajohto keskustella lähiaikoina myös muiden ehdokkaiden kanssa.

Ex-valioliigahyökkääjä, nykyisin talkSPORT:n asiantuntijana toimivan Darren Bentin mukaan Manchester Unitedin tulisi palkata managerikseen ehdokaslistan ulkopuolinen henkilö: Italian A-maajoukkueen päävalmentaja Roberto Mancini.

Manchester Cityn valioliigamestaruuteen kaudella 2011-12 johdattanut Mancini yhdistettiin Man Unitediin vielä viime kesänä, mutta sittemmin huhut ovat laantuneet.

– Hän on osoittanut, että hän pystyy menestymään tässä maassa. Mielestäni on elintärkeää, että hänellä on kokemusta Valioliigasta, Bent sanoo.

– Hän voitti valtavan pokaalin Italian kanssa EM-kisoissa, joten et voi kyseenalaistaa hänen menestystään valmentajana.

Bent uskoo, että Mancini olisi valmis hyppäämään Unitedin peräsimeen City-taustastaan huolimatta.

– Hän voitti Manchester Citylle seurahistorian ensimmäisen valioliigamestaruuden, joten olisihan se iso juttu, jos hän menisi Man Unitediin, Bent lisää.

– Mutta olemme nähneet valmentajien tekevän näin ennenkin.