Athletic: Norwich on ison ja todella kalliin kysymyksen äärellä – Mitä tehdä Teemu Pukin kanssa?

© Kuva: Getty Images

Arvostettu urheilujulkaisu Athletic julkaisi laajan artikkelin Norwichin ja Huuhkajien ykköstykistä Teemu Pukista. Pukin sopimus on lähestymässä loppuaan Norwichissa, ja seura on ison kysymyksen äärellä ensi kesänä.

Pukin sopimus on päättymässä ensi kesänä. Tosin sopimukseen kuuluu optio myös kaudesta 2022-23, mikä olisi Pukin nykyisten näyttöjen osalta selkeä jatkumo. Athleticin mukaan optiossa on kuitenkin kääntöpuolensa. Nimittäin optioon sisältyvä palkka.

Norwich on kovaa vauhtia putoamassa Valioliigasta takaisin Mestaruussarjan puolelle. Käytännössä se tarkoittaa seuran osalta tarkkaa kulukuria. Palkat eivät voi pienellä seuralla olla samalla tasolla, mitä ne ovat olleet Valioliigan puolella.

Monen pelaajan kohdalla tämä on neuvottelukysymys. Osittain myös Pukin kohdalla, mutta käytännössä Pukin kohdalla tilanne on ainakin taloudellisesta näkökulmasta otollinen. Optioon nimittäin kuuluu Athleticin tietojen mukaan valioliigapalkka, mikä on arvioiden mukaan peräti 50 000 puntaa viikossa.

Sellaista palkkaa Norwich tuskin pystyy maksamaan Mestaruussarjan puolella. Siksi seuralla on edessään hyvin kinkkinen paikka ensi kesänä. Pukki on ollut Norwichille äärettömän tärkeä pelaaja.

Siitä kertoo monet tilastot. Kuten se, että Pukki on pelannut tällä kaudella toisiksi eniten ja hän on noussut neljän vuoden aikana Norwichin kaikkien aikojen seitsemänneksi parhaaksi maalintekijäksi. Pukki on viimeistellyt kahdeksan täysosumaa tällä kaudella Valioliigassa.

Pukki on viihtynyt omien sanojensa mukaan äärettömän hyvin Norwichissa, joten hänellä tuskin on mitään pakottavaa tarvetta lähteä mihinkään. Kyse voi kuitenkin olla siitä, kuinka paljon Pukki olisi valmis joustamaan optionsa sisältämästä palkasta.

Toisaalta kyse on myös siitä, kuinka suuren taloudellisen investoinnin Norwich on valmis laittamaan ensi tiistaina 32-vuotissyntymäpäiviään viettävään hyökkääjään.

Pukin vahva vire jatkui Leedsiä vastaan, kun hän syötti Norwichin ainokaisen. Voit katsoa osuman alla olevalta videolta. Kaikki Valioliigan ottelut näkyvät Elisa Viihde Viaplaysta.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.