Manchester Unitedia koskevat uutiset ovat olleet maanantaina synkän sävyisiä. Ruma derbytappio sunnuntaina on toki toiminut sytykkeenä roviolle, mutta kyse ei suinkaan ole yhdestä ottelusta.

BBC:n mukaan seuran sopimuspelaajistossa kasvaa vaatimus selkeydestä tulevan, niin sanotusti pysyvän managerin suhteen – ja joistain arveluista huolimatta sellaiseksi tuskin halutaan tointa nyt hoitavaa Ralf Rangnickia.

Saksalainen tuli tehtävään nimenomaan väliaikaisesti, ja hänen on määrä ottaa muita vastuita seurassa ensi kaudesta alkaen. Tuloksia näillä budjeteilla operoivalta seuralta kuitenkin odotetaan koko ajan välittömästi. Rangnick on ollut valmennusvastuussa nyt 18 ottelussa, ja joukkue on voittanut niistä vain kahdeksan. Viimeiseen kolmeen otteluun voittoja ei ole kirjattu.

Marcus Rashford on yksi pelaajista, joiden on viime päivinä kerrottu alkaneen pohtia tulevaisuuttaan. United-kasvatti ei esimerkiksi derbyssä mahtunut edes Cristiano Ronaldon ja Edinson Cavanin poissaollessa avauskokoonpanoon. 24-vuotias on pelannut Unitedin tämän kauden 28 valioliigaottelusta kaudella kahdeksassatoista, yhteensä 868 minuuttia.

Ronaldon halun jatkaa joukkueessa uskotaan olevan melko olematon, mikäli se ei tulevalla kaudella pelaa Mestarien liigaa. Rangnick myönsi seuran sivustolla, että neljän joukkoon selvitäkseen Unitedin pitää käytännössä pelata ilman pistemenetyksiä koko loppukausi.