Chelsea on pyytänyt, että sen ja Middlesbrough’n välinen FA Cupin puolivälieräottelu pelattaisiin suljettujen ovien takia, koska Chelsea ei saa myydä otteluun lippuja.

Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus sanktioi viime viikolla Chelsean omistajaa Roman Abramovitšia osana Venäjän vastaisia pakotteitaan.

Hallituksen tiedotteessa huomioitiin myös sanktioiden vaikutukset Chelseaan. Lontoolaisseura saa jatkaa toimintaansa, mutta vain tarkasti rajatun erityisluvan edellyttämillä ehdoilla.

Yhtenä ehtona oli se, että Chelsea ei saa myydä otteluihinsa enempää lippuja. Toistaiseksi peleissä saavat käydä vain kausikorttilaiset ja lippunsa ennen erityisluvan myöntämistä ostaneet ihmiset.

Middlesbrough isännöi Chelseaa puolivälierässä lauantaina, ja kotijoukkue on jo myynyt oman osuutensa lipuista.

– Kilpailun kannalta on tärkeää, että ottelu Middlesbrough’ta vastaan pelataan. Pyydämme kuitenkin erittäin vastahakoisesti Englannin jalkapalloliiton hallitusta määräämään, että ottelu pelataan suljettujen ovien takana urheilullisen rehellisyyden vuoksi.

– Chelsea ymmärtää, että tällaisella lopputuloksella olisi valtava vaikutus Middlesbrough’hun ja sen kannattajiin sekä omiin faneihimme, jotka ovat jo ostaneet sen rajoitetun määrän lippuja, jotka myytiin ennen erityisluvan määräämistä, mutta uskomme, että tämä on oikeudenmukaisin tapa edetä näissä olosuhteissa.