Helmarit valittu tärkeisiin MM-karsintapeleihin – huippulupaava maalivahti ensi kertaa mukaan

© Kuva: Getty Images

Päävalmentaja Anna Signeul on nimennyt Suomen A-maajoukkueen huhtikuun huipputärkeisiin MM-karsintaotteluihin. Helmarit kohtaa ensin 8.4. vieraissa Slovakian ja sitten 12.4. kotikentällä Helsingin Bolt Arenalla Georgian.

Suomi on karsinnan puolivälissä lohkonsa kolmantena. Neljän pelin pistesaldo on kuusi pistettä. Viime vuoden olympiahopeamitalisti Ruotsi on karkumatkalla menossa suoraan MM-kisoihin, mutta Helmarit käy kovaa taistelua jatkokarsintaan vievästä kakkospaikasta Irlannin ja Slovakian kanssa.

Suomen joukkueessa on tällä kertaa yksi mielenkiintoinen uutuus ja yllätys. 21-vuotias maalivahtilupaus Katriina Talaslahti on nimittäin kutsuttu ensimmäistä kertaa A-maajoukkueen mukaan kilpailullisiin otteluihin. Joukkueen muut maalivahdit ovat kokeneet Tinja-Riikka Korpela, joka on myös joukkueen kapteeni, sekä Paula Myllyoja.

Espoossa syntynyt Talaslahti on pelannut ulkomaisten huippuseurojen organisaatioissa jo todella pitkään. Hän liittyi Bayern Münchenin juniorijoukkueisiin 14-vuotiaana ja edusti seuran värejä vuodesta 2015 vuoteen 2019. Münchenistä matka jatkui Naisten Mestarien liigan menestyksekkäimpään seuraan Lyoniin, jossa Talaslahti vietti kaksi vuotta.

Bayernin ja Lyonin edustusjoukkueissa ei suomalaisvahdille peliaikaa juurikaan herunut, joten täksi kaudeksi hän siirtyi Ranskan pääsarjan sisällä toiseen seuraan, FC Fleury 91:een. Kausi on mennyt Talaslahdelta vahvasti. Hän on pelannut Ligue 1:ssa 11 ottelua ja Ranskan Cupissa kolme. Maaleja Talaslahti on päästänyt 14 ottelussa 17 maalia. Nollapelejä on kuusi.

Muuten joukkueessa ei juurikaan yllätyksiä ole. Nimilista näyttää tältä:

Tinja-Riikka Korpela, Tottenham Hotspur FC
Paula Myllyoja, RCD Espanyol
Katriina Talaslahti, FC Fleury 91
Natalia Kuikka, Portland Thorns
Anna Westerlund, Åland United
Anna Auvinen, UC Sampdoria
Elli Pikkujämsä, KIF Örebro
Eva Nyström, Hammarby IF
Emma Koivisto, Brighton and Hove Albion
Tuija Hyyrynen, Juventus FC
Nora Heroum, SS Lazio
Eveliina Summanen, Tottenham Hotspur FC
Emmi Alanen, Kristianstads DFF
Ria Öling, FC Rosengård
Olga Ahtinen, Linköpings FC
Essi Sainio, HJK
Adelina Engman, Hammarby IF
Kaisa Collin, AIK
Juliette Kemppi, IFK Kalmar
Jutta Rantala, Vittsjö GIK
Sanni Franssi, Real Sociedad
Linda Sällström, Vittsjö GIK
Jenny Danielsson, AIK
Heidi Kollanen, KIF Örebro
Amanda Rantanen, KIF Örebro

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Samassa yhteydessä kerrottiin myös kahdesta muusta maaottelusta. Syyskuisen MM-karsinnan kotiottelun Ruotsia vastaan Helmarit pelaa Tampereella Ratinan stadionilla. Ennen heinäkuussa pelattavia EM-kisoja Suomi pelaa puolestaan kovaa Japanin joukkuetta vastaan Turussa maanantaina 27.6.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.