33-vuotias Henrikh Mkhitarjan on ilmoittanut lopettavansa pelit Armenian maajoukkueessa. Mkhitarjan ilmoitti lopettamisestaan Instagramissa. Kaikkiaan hän pelasi 95 A-maaottelua.

Mkhitarjan keroi tehneensä päätöksen Armenian viimeisimmän, Saksaa vastaan pelatun ottelun jälkeen marraskuussa. Hän teki Saksan 4-1-voittoon päättyneessä ottelussa maajoukkueuransa 32. ja viimeisen maalin.

– Luulen, että tämä on oikea hetki. Olen antanut maajoukkueelle kaiken annettavani. Siksi keskityn tulevina vuosina täysin seurajoukkueuraani, Mkhitarjan kirjoitti.

– Jalkapallopesäni rakennettiin kotimaassani Armeniassa, ja tulen olemaan aina kaikille minua tukeneille, minua valmentaneille ja kanssani pelanneille kiitollinen kehittymisestäni jalkapalloilijana ja ihmisenä.

[readmore from=Mkhitarjan-Henrikh]

Mkhitarjan pelasi maajoukkueessa 15 vuoden ajan, joista viimeiset kuusi vuotta hän toimi Armenian kapteenina. Hänet on valittu kymmenen kertaa Armenian vuoden pelaajaksi. Haave arvokisoista jäi silti toteutumatta, sillä Armenia ei ole ikinä selviytynyt MM- tai EM-lopputurnaukseen.

Mkhitarjanin seurajoukkueran jatkuminen on vielä hämärän peitossa, sillä hänen sopimuksensa AS Roman kanssa päättyy tämän kauden lopussa. Aiemmin hän on edustaut myös muun muassa Borussia Dortmundia, Arsenalia ja Manchester Unitedia.

Lähde: Transfermarkt