Huuhkajien vuoden ensimmäinen maajoukkuetapahtuma järjestettiin tällä ja viime viikolla Espanjan Murciassa, jossa Suomi pelasi kaksi harjoitusottelua.

Ensimmäisessä Suomi päätyi Islannin kanssa 1-1-tasapeliin, ja toisessa Slovakia oli vahvempi maalein 2-0.

Huuhkajien pallollinen pelaaminen Slovakiaa vastaan näytti ajoittain lupauksia herättävältä, mutta hyökkäyskolmanneksella keinot loppuivat kesken. Suomi loi lopulta vaarallisia maalipaikkoja todella vähän.

Suomen puolustuslinjassa täydet minuutit urakoinut Jere Uronen sanoi Slovakia-pelin jälkeen maajoukkueen lehdistötilaisuudessa, että pelaaminen tuntuikin kulkevan hyvin, kunnes pallon kanssa olisi pitänyt päästä tekopaikoille.

– Vähän kaksijakoiset fiilikset. Tuntui koko pelin, että meillä oli homma aika hyvin hanskassa. Pystyimme pitämään palloa pitkiä jaksoja, pystyimme pitämään vastustajan pois vaarallisilta alueilta, mutta tulospeli tämä on, ja siinä jäimme pahasti taakse.

– Se siinä oli isoin pointti, että ratkaisut viimeisellä kolmanneksella jäivät useasti vajaaksi tai olivat vääriä. Pelin avaaminen toimi hyvin, mutta emme saaneet jatkettua murtautumista. Viimeinen kolmannes oli meille tosi vaikea. En tiedä, oliko se Slovakian hyvyyttä vai meidän huonoutta vai vähän molempia.

– Ensimmäisten linjojen puhkaisu tuntui vaivattomalta, mutta sitten meiltä loppuivat keinot ihan täysin. Pari kertaa pääsimme hyvin [etenemään], ja oli pienestä kiinni, mutta jotenkin tuntuu, että tuolla määrällä pallonhallintaa pitäisi pystyä luomaan enemmän.

Urosen mukaan vuoden aloittaminen ilman voittoa vain kasvatti maajoukkueen motivaatiota. Seuraavaksi Huuhkajat pelaa kesäkuussa panoksellisia pelejä, kun Nations Leaguessa vastaan asettuvat Bosnia-Hertsegovina, Montenegro ja Romania.

– Tosi kiva oli taas päästä näkemään jätkiä ja pelaamaan heidän kanssaan. Tietty se on pettymys – oli kyseessä treenipelit tai ei – jos lähdetään ilman voittoa kotiin, niin ei kukaan siihen tyytyväinen ole.

– Uskon, että nämä [ottelut] kuitenkin palvelivat meitä tosi hyvin, ja nälkä vaan kasvaa kesäkuun peleihin ja jatkoon, kun emme nyt saaneet tuloksia. Saimme kuitenkin kehitettyä tätä juttua. Vaikkei nyt tullut voittoa, niin haluamme sitten sitä kesäkuussa kahta kovemmin.

LUE MYÖS: