Italian Serie B:ssä tällä hetkellä viidentenä majaileva Brescia on melkoisen sotkun keskellä. Huuhkajien maalivahti Jesse Jorosen edustama seura antoi potkut päävalmentajalleen, legendaariselle, Filippo Inzaghille. Sotkua ollaan nyt viemässä oikeuteen.

Inzaghin ja Brescian seurapomo Massimo Cellinon välit ovat olleet tulenarat jo pitkään. Inzaghi saapui Brescian päävalmentajaksi viime kesänä. Sen jälkeen Inzaghi on tehnyt varsin hyvää tulosta Brescian peräsimessä, josta viides sija kertoo omaa kieltään.

Serie B:ssä kaksi parasta joukkuetta nousevat suoraan pääsarjaan, kolmas ja neljäs etenevät karstinojen välierään ja sijat 5-8 aloittavat karsintojen puolivälieristä. Brescia on Pippo Inzaghin alaisuudessa pelannut itsensä viidenneksi, vain kahden pisteen päähän neljäntenä olevasta Leccestä, eikä toiseenkaan sijaan ole kuin neljä pistettä.

Tämä ei ole kuitenkaan riittänyt Cellinolle, joka yritti antaa Inzaghille potkut jo helmikuussa. Silloin uudeksi päävalmentajaksi valikoitunut Diego López ei suostunut ottamaan tehtävää vastaan, koska kannattajat olivat niin raivoissaan Inzaghin erottamisesta. Näin ollen potkut peruttiin ja Inzaghi jatkoi tehtävässään.

Cellino on ennen kaikkea kyseenalaistanut Inzaghin taktisen lähestymisen, vaikka tulokset ovatkin olleet varsin tyydyttäviä.

[readmore from=brescia]

Jesse Joronen on pelannut maalinsuullaan vakuuttavasti ja seura taistelee yhä noususta Serie A:han. Viimeiset neljä peliä ovat kuitenkin menneet ilman voittoa, kolme tasapeliä ja yksi tappio. Se riitti Cellinolle, joka antoi tiistaina lopullisesti potkut Inzaghille, ja Eugenio Corini on ottanut joukkueesta vetovastuun.

Seuraava käänne oli kuitenkin jo kulman takana. Inzaghin sopimuksessa nimittäin on pykälä, jonka mukaan hänelle ei voida antaa potkuja, jos seura on sarjassa kahdeksan parhaan joukossa, eli käytännössä vähintään karsimassa Serie A:han. Kuten aiemmin jo todettiin, Brescia oli sarjassa viidentenä, kun Cellino lopulta antoi potkut Inzaghille.

Nyt Inzaghi on Sky Sport Italian mukaan aloittamassa oikeustoimet Bresciaa vastaan laittomista potkuista. Nähtäväksi jää, mihin Brescian eväät riittävät tällä kaudella ilman Inzaghia. Mikäli sarjasijoitus tulee laskemaan kahdeksan parhaan ulkopuolelle, kannattajat tuskin huutavat hurraa-huutoja seurapomolleen.

Lähde: Football Italia