Euroopan kärkiseurat julkaisivat viime vuoden huhtikuussa Superliiga-nimeä kantaneen hankkeen.

Mukana oli muutamaa lukuun ottamatta kaikki maanosan parhaat seurat.

12 seuraa oli aluksi mukana, mutta kannattajat vastustivat voimakkaasti ideaa ja lopulta vain kolme seuraa jäi mukaan Superliigaan, joka ei missään vaiheessa käynnistynyt. Juventus, Barcelona ja Real Madrid ovat edelleen mukana Superliigassa.

Atlético, Internazionale, AC Milan, Chelsea, Liverpool, Manchester United, Manchester City, Arsenal ja Tottenham poistuivat Superliigasta muutama päivä sen jälkeen, kun liiga perustettiin.

Juventuksen puheenjohtaja Andrea Agnelli on yksi Superliigan perustajista. Financial Times haastatteli Agnellia, joka puhuu edelleen Superliigan puolesta.

– Elämme hyvin vaikeaa aikakautta ja häviämme valtavasti rahaa. Tarvitsemme muutoksia eurooppalaisessa jalkapallossa. Olen aina kuullut suurista huippusarjojen yhteisistä projekteista, mutta yksikään ei yllä Superliigan tasolle. Koko maailman mielestä jalkapallo tarvitsee rahaa.

– Viime vuonna ensimmäistä kertaa 12 seuraa pääsi yhteisymmärrykseen sopimuksesta, jonka avulla jalkapallo ei kuole taloudellisten tappioiden vuoksi. Kaikki oli täysin laillista. Luotan eurooppalaisiin tuomioistuimien tuomareihin. He päättävät, käyttäytyykö UEFA asianmukaisesti. Kaikkien seurojen pitäisi saada valita, osallistuvatko he Superliigaan vai eivät. Jalkapallo tarvitsee uudistuksia. 12 seuraa kirjoitti vuosi sitten ison kasan sopimuksia ja ne pätee vielä 11 seuraan.

Espanjalaismedian mukaan ainoastaan Internazionale on luopunut lopullisesti Superliiga-ideasta.

– Olen jatkuvasti kertonut UEFA:lle tutkivani erilaisia projekteja. Tämä on 12 seuran yhteinen sopimus, eikä vain kahden. Jokainen seura allekirjoitti 150-sivuisen sopimuksen. Tärkeintä on formaatti, kilpailuun mukaan pääseminen ja se, miten laajennamme tätä, Agnelli totesi.