Ajaxin tämän kauden ykkösmaalivahti Remko Pasveer joutuu sivuun peleistä ainakin kahdeksan viikon ajaksi. 38-vuotias Pasveer sai sormivamman lämmittelyssä ennen keskiviikkoista Mestarien liigan ottelua Benficaa vastaan. Pasveer pelasi kuitenkin koko ottelun, joka päättyi 2-2-tasapeliin.

Pasveer kertoi Ajaxin verkkosivuilla, ettei kokenut sormessa kipua ennen ottelun päättymistä. Silloin murtunut sormi alkoi jo turvota voimakkaasti.

Erityisen erikoista on, että saman lämmittelyn aikana loukkaantui peräti kaksi Ajaxin maalivahtia. Myös 21-vuotias Jay Gorter sai lämmittelyssä peukalovamman ja on sivussa arviolta kahden viikon ajan.

Ajax kohtaa Mestarien liigassa kahden viikon kuluttua Benfican otteluparin toisessa osaottelussa Amsterdamissa. Koska viime kauden ykkösvahti Maarten Stekelenburg ei ole vielä toipunut syyskuisesta nivusleikkauksestaan, tulee torjuntavastuun ottelussa saamaan kamerunilainen André Onana.

[readmore from=Ajax]

26-vuotias Onana vapautui doping-pelikiellostaan viime marraskuussa. Hän pelasi viime vuoden puolella vain yhden ottelun Mestarien liigaa ja yhden Hollannin cupia. Kauden ensiminuuttinsa Eredivisiessä Onana pelasi lauantaina, kun Ajax hävisi yllättäen Go Ahead Eaglesille 1-2.

Hyvin todennäköisesti viimeistä kauttaan Ajaxissa pelaava Onana pelasi välissä erinomaisen Afrikan mestaruusturnauksen Kamerunin joukkueessa. Nyt näyttää, että hänellä on iso näytönpaikka myös Mestarien liigassa sekä Eredivisien mestaruustaistelussa.

Lähde: Sport