Kuka ennusti FC Lahden mestariksi? Entä kuka on Veikkausliigan paras pelaaja? – Näin päävalmentajat ja kapteenit arvioivat

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliiga on kysynyt kaikilta sarjan päävalmentajilta ja kapteeneilta arvioita alkavasta kaudesta.

Hallitseva mestari Helsingin Jalkapalloklubi on jälleen suurin suosikki kultasijalle. Kaikista vastauksen jättäneistä ihmisistä 14 veikkasi Klubin ottavan mestaruuden tällä kaudella.

Kuopion Palloseuraa veikkasi mestariksi neljä ihmistä, ja kaksi ihmistä veikkasi niin Seinäjoen Jalkapallokerhoa, FC Interiä, FC Honkaa kuin FC Lahtea mestariksi.

Mitalisijoille povattiin yllä mainittujen joukkueiden lisäksi myös FC Hakaa ja Ilvestä. Jos kaikki päävalmentajat ovat vastanneet kyselyyn, heistä kaksi on jättänyt HJK:n kokonaan mitalisijojen ulkopuolelle, kun taas jokainen kapteeni on veikannut Klubia vähintään pronssille.

Päävalmentajia ja kapteeneja pyydettiin myös arvioimaan, mikä joukkue parantaa eniten otteitaan viime kaudesta. Vastanneiden keskuudessa uskotaan siihen, että suurin parannus tapahtuu Hongassa, joka jäi viime kaudella alempaan loppusarjaan ja tuli lopulta yhdeksänneksi, kymmenen pisteen päähän karsijan paikasta.

Seuraavaksi eniten mainintoja saivat AC Oulu ja Haka, joiden kehitykseen uskoi viisi ihmistä. Mainintoja saivat myös Lahti, IFK Mariehamn ja sarjanousija VPS.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

 

Honka esiintyi viime kaudella alle odotusten. Kuva: Juha Tamminen

AC Oulu säilytti sarjapaikkansa kukistamalla Rovaniemen Palloseuran karsinnoissa ja Haka tuli kahdeksanneksi. Lahti taas jäi niukasti alemman loppusarjan puolelle ja piti paikkansa seitsemäntenä. IFK Mariehamn oli sarjassa kymmenes keräten seitsemän pistettä enemmän kuin ACO.

Vuoden 2020 maalikuningas, HJK:n Roope Riski on ylivoimainen suosikki tämän kauden maalipörssin voittajaksi. Riski sai kaikkiaan yhdeksän mainintaa, joista viisi on valmentajilta ja loput kapteeneilta.

Seuraavaksi eniten mainintoja sai KuPS:n Tim Väyrynen, jonka kaikki neljä valintaa tulivat joukkueiden kapteeneilta.

Kolme mainintaa saivat Interin Benjamin Källman ja HJK:n Bojan Radulović. Lisäksi yhden maininnan saivat Lahden Chinedu Geoffrey ja Macoumba Kandji, Oulun Dennis Salanovic sekä SJK:n Jake Jervis.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Benjamin Källman (kuvassa) ja SJK:ssa pelannut Tuco jakoivat viime kauden maalikuninkuuden kummankin osuttua tolppien väliin 14 kertaa. Kuva: Juha Tamminen

Päävalmentajilta ja kapteeneilta kysyttiin myös arvioita siitä, kuka on Veikkausliigan alkavan kauden paras pelaaja ja joukkueelleen arvokkain pelaaja.

Eniten mainintoja parhaan pelaajan kategoriassa kohdistui Interin Petteri Forsellille, joka sai viisi valintaa. Lisäksi yksi valmentaja arvioi hänen olevan joukkueensa arvokkain pelaaja.

Joukkueensa arvokkaimmaksi pelaajaksi eniten mainintoja sai Forsellin joukkuekaveri Benjamin Källman, joka sai kuusi ääntä kyseisessä kategoriassa. Yksi valmentaja myös arvioi hänet sarjan parhaaksi pelaajaksi.

Kun mukaan lasketaan kummatkin kategoriat, kolme mainintaa saivat HIFK:n Beto, Oulun Moshtagh Yaghoubi ja Ilveksen Petteri Pennanen.

Veikkausliigan kausi 2022 käynnistyy lauantaina 2.4. Veikkausliigan erikoissivullemme ilmestyy kuluvan viikon aikana useita kautta ennakoivia artikkeleita. Pääset tutustumaan niihin TÄSTÄ.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!