Ranskalaislehti L’Équipe julkaisi tiistaina saamiensa tietojen perusteella Ranskan pääsarjassa pelaavien pelaajien palkkoja.

PSG:ssä maksetaan luonnollisesti keskimäärin sarjan suurimmat palkat. Ranskan pääsarjan 20 eniten tienaavan pelaajan joukossa on peräti 18 PSG:n pelaajaa.

Vain AS Monacon Wissam Ben Yedder ja Cesc Fábregas mahtuivat mukaan 20 parhaiten tienaavan pelaajan joukkoon. Ben Yedder on 650 000 euron bruttokuukausituloillaan Ranskan pääsarjan eniten tienaava pelaaja, joka ei pelaa PSG:ssä.

Neymar on Ranskan pääsarjan ja PSG:n palkkakuningas. Neymar tienaa PSG:ssä yli neljä miljoonaa euroa kuukaudessa bruttona.

Leo Messin bruttokuukausitulot ovat sen sijaan noin 3,3 miljoonaa euroa. Hän on PSG:n toiseksi parhaiten palkattu pelaaja. Kylian Mbappélle maksetaan sen sijaan noin 2,2 miljoonaa euroa kuukaudessa, joten Neymar tienaa melkein tuplasti häntä enemmän.

PSG:n pelaajien keskiarvoinen bruttokuukausipalkka on noin 990 000 euroa. Ero muihin seuroihin on suorastaan valtava.

Marseille on toiseksi eniten pelaajilleen maksava Ranskan pääsarjaseura. Marseille maksaa pelaajilleen keskimäärin noin 226 000 euroa kuukaudessa. PSG maksaa yli neljä kertaa enemmän. Marseillen palkkakuningas Cédric Bakambu tienaa 400 000 euroa bruttona kuukaudessa, eikä hän ole Ranskan pääsarjan 20 parhaiten tienaavan pelaajan joukossa.

Ranskan pääsarjan pienimmät palkkamenot on sarjanousija Clermontilla. Clermont maksaa pelaajilleen keskimäärin 20 000 euroa bruttona kuukaudessa.

Ylivoimaisilla resursseilla operoiva PSG johtaa Ranskan pääsarjaa 12 pisteen erolla Marseilleen. Mestarien liigan ottelut mukaan luettuna PSG on hävinnyt jopa neljä edellisestä kuudesta ottelustaan.