Maanpetturiksi julistetun Ukrainan futislegendan ex-vaimo toivoi miehelle loppuelämäksi rankkoja painajaisia – ”Kutsuit minua noidaksi”

© Kuva: Getty Images

Venäjän Ukrainassa aloittama sota on yhdistänyt Ukrainan kansan taistelemaan miehittäjää vastaan. Eikä ainoastaan Ukrainan kansaa, vaan käytännössä koko läntinen maailma on osoittanut Ukrainalle tukeaan ja solidaarisuuttaan. Myös jalkapallomaailma.

Yksi merkittävä poikkeus kuitenkin on. Hän on kautta aikain eniten otteluita Ukrainan A-maajoukkueessa pelannut pelaaja, nykyisin pietarilaisen Zenitin valmennusryhmään kuuluva Anatoli Tymoštšuk. 42-vuotias Tymoštšuk ei ole jättänyt työpaikkaansa Zenitissä eikä ole myöskään sanallakaan kommentoinut Venäjän sotatoimia kotimaassaan Ukrainassa.

Tymoštšukin toiminta – tai toimimattomuus – on herättänyt ukrainalaisissa suurta suuttumusta ja raivoa. Siihen reagoi myös maan jalkapalloliitto, joka aikoo mitätöidä kaikki Tymoštšukin kunniamerkit ja pelaajauran aikaiset saavutukset. Tymoštšukin pelaajaura aiotaan ”pyyhkäistä pois historiasta” ainakin virallisissa Ukrainan rekistereissä. Myös esimerkiksi ukrainalaisessa ravintolassa sijaitseva jalkapallomuseo on poistanut Tymoštšukin näyttelystään.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Raivonsa Tymoštšukia kohtaan ilmaisi myös Nadia Navrotska, pelaajalegendan entinen vaimo ja hänen lastensa äiti. Navrotska julkaisi Facebookissa tulikivenkatkuisen päivityksen toivoen ex-miehelleen painajaisia loppuikänsä ajaksi.

– Katso niitä kaikkia ukrainalaisia lapsia! He ovat samanlaisia lapsia kuin omat ukrainalaiset lapsesi. Ihmiset, joiden perseitä nuolet, tappavat heitä joka päivä. Ja sinäkin tapat niitä lapsia heidän rinnallaan, Navrotska kirjoitti.

– Tapat ukrainalaisia lapsia joka päivä. Aina, kun syöt ravintolassa monta kertaa päivässä ja ruokit pappejasi ja prostituoitujasi siellä. Kun rakennat bisneksiäsi ja Shawarma-ravintoloitasi siellä. Kun ostat siellä vaatteitasi ja tankkaat autojasi. Maksat kirjaimellisesti joka päivä verojasi vampyyreille, jotka ostavat rahoillasi raketteja, jotka tuhoavat lapsiamme.

– Voisit työskennellä missä päin maailmaa tahansa. Miksi maksat joka päivä lastemme murhaamisesta? Sanoit minulle kerran, että minä olen noita. Joten tiedä se, että minä kaikkien äitien tavoin toivon, että näet päiviesi loppuun asti unia kaikista lapsistamme, jotka kuolevat tässä sodassa.

Navrotskan viestin käänsi englanniksi ja julkaisi Zorya Londonsk -tili, joka on seurannut aktiivisesti Ukrainan sodan tapahtumia etenkin jalkapalloilullisesta näkökulmasta.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Tarina muuttui aina vain erikoisemmaksi, kun samalla tilillä julkaistiin twiittiketju, jonka runkona olivat tutkivan journalistin Kostyantin Andriyukin välittämät dokumentit ja taustatiedot. Niiden mukaan Tymoštšuk olisi jo vuonna 2012 allekirjoittanut sopimuksen työskennelläkseen Venäjän turvallisuuspalvelun FSB:n agenttina.

Myöhemmin Zorya Londonsk päivitti twiittiketjuaan kertoen, että dokumenttien alkuperäinen lähde on Tymoštšukin ex-vaimon lehdistösihteeri Vitaliy Yurchenko. Dokumenttien aitoutta Zorya Londonsk ei pysty vahvistamaan,.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.