Markku Kanerva on nimennyt Huuhkajien joukkueen maaliskuussa pelattaviin harjoitusotteluihin. Suomi leireilee Espanjan Murciassa, ja kohtaa leirin aikana Islannin lauantaina 26.3. (klo 18) ja Slovakian tiistaina 29.3 (klo 19).

Kanervan joukkueessa on kolme A-maajoukkueen ensikertalaista. Ylivoimaisesti suurin jättipaukku on vasta 17-vuotiaan Miska Ylitolvan maajoukkuekomennus. Ylitolva pelaa joko oikeana laitapuolustajana tai wing-backina. Hän ei ole pelannut vielä peliäkään Veikkausliigassa eikä Suomen alle 21-vuotiaiden tai edes 19-vuotiaiden maajoukkueessa.

HJK:n Liigacup-miehistössä Ylitolva on nähty alkuvuoden aikana kolmessa ottelussa. Hän siirtyi HJK:hon täksi kaudeksi RoPS:sta. Ylitolva pelasi viime kaudella Ykkösessä 16 peliä, mutta vietti pääosan kaudesta RoPS:n reservijoukkueessa Kakkosessa.

Muut ensikertalaiset ovat Hollannin toisella sarjatasolla pelaavan Roda JC:n kapteeni, keskuspuolustaja Richard Jensen sekä HJK:sta Helsingborgiin siirtynyt Lucas Lingman. Suomen joukkueen vahvuus on kaikkiaan 25 pelaajaa.

Suomen koko joukkue on listattuna alla:

Lukas Hradecky, Bayer 04 Leverkusen
Jesse Joronen, Brescia Calcio
Carljohan Eriksson, Dundee United FC

Robert Ivanov, Warta Poznan
Daniel O’Shaughnessy, Karlsruher SC
Miro Tenho, HJK
Leo Väisänen, IF Elfsborg
Sauli Väisänen, Cosenza Calcio
Richard Jensen, Roda JC
Nikolai Alho, Volos NPS
Ilmari Niskanen, Dundee United FC
Jere Uronen, Stade Brestois 29
Mikael Soisalo, Riga FC
Miska Ylitolva, HJK
Urho Nissilä, Suwon FC
Glen Kamara, Rangers FC
Rasmus Schüller, Djurgårdens IF
Robert Taylor, Inter Miami CF
Lucas Lingman, Helsingborgs IF
Marcus Forss, Hull City
Joel Pohjanpalo, Caykur Rizespor
Teemu Pukki, Norwich City
Robin Lod, Minnesota United FC
Benjamin Källman, FC Inter

Ottelut ovat valmistautumista kesä- ja syyskuussa pelattavaan Nations Leaguen tämänkertaiseen painokseen. Suomi kohtaa lohkossaan Bosnia ja Hertsegovinan, Montenegron ja Romanian. Otteluista neljä pelataan kesäkuussa ja kaksi syyskuussa.

Artikkelia päivitetty 18.3.2022 klo 13.42: Lappalaisen ja Valakarin tilalle nimettiin Soisalo.

Huuhkajat

@Huuhkajat
Joukkueenjulkistus - Squad announcement! | Huuhkajat nimetty maaliskuun maaotteluihin | Mitä mieltä olet valinnoista? 🦉💬

🇫🇮🆚🇮🇸 LA 26.3. klo 18.00
🇫🇮🆚🇸🇰 TI 29.3. klo 19.00

✍ Lue lisää ➡ palloliitto.fi/jalkapallouuti…

#Huuhkajat #FINISL #FINSVK #MeOlemmeSuomi #WeAreFinland