Ennen tiistaita paikkansa Mestarien liigan puolivälierissä olivat lunastaneet Bayern München, Liverpool, Manchester City ja Real Madrid. Tänään niille tekivät seuraa Atlético Madrid ja Benfica. Molemmissa peleissä riitti yksi maali voittoon.

Kummassakin illan otteluparissa toiseen osaan lähdettiin tasatilanteesta. Old Traffordilla ensimmäisen kunnon maalipaikan sai 13. minuutilla Manchester United. Jan Oblak torjui Anthony Elangan yrityksen kuitenkin kasvoillaan.

João Félixin tekemä maali hylättiin vielä paitsiona, mutta aivan avausjakson lopulla Atlético siirtyi 1-0-vierasjohtoon. Antoine Griezmann keskitti Unitedin puolustajien taakse ja Renan Lodi pääsi helposti puskemaan pallon maaliin. Maali oli Lodin ensimmäinen Mestarien liiga -osuma miehen 25. ottelussa.

Squawka Live

@Squawka_Live

Squawka Live

@Squawka_Live
Man Utd 0-1 (1-2) Atletico Madrid HT:

⚽️ Lodi

Diego Simeone's side are 45 minutes from the quarter-finals of the #UCL
Man Utd 0-1 (1-2) Atletico Madrid HT:

xG: 0.48-0.25
Shots: 6-2
Shots on target: 4-2
Possession: 57%-43%
Pass accuracy: 82%-74%
Touches in the opp. box: 14-3
Fouls: 6-4
Corners: 3-1

#UCL

Toisella puoliajalla United haki vaihdoista piristystä. Marcus Rashford, Nemanja Matic ja Paul Pogba tulivat triplavaihdolla kentälle 67. minuutilla, ja myöhemmin myös Edinson Cavani ja Juan Mata. Atléticon puolustus kuitenkin kesti loppuun asti, ja se eteni kahdeksan parhaan joukkoon yhteismaalein 2-1. Atléticosta tuli samalla ensimmäinen UCL:n puolivälieriin edennyt joukkue, joka ei ollut voittanut taipaleellaan yhtään kotiotteluistaan.

Amsterdamissa kotijoukkue Ajax hallitsi ottelua Benficaa vastaan selvästi, mutta maalinteko tuotti suuria vaikeuksia. Se piti palloa ja yritti maalintekoa, mutta portugalilaisvieraat blokkasivat laukauksia urheasti eikä Ajaxin sihti ollut kohdallaan.

[readmore from=Mestarien-liiga]

77. minuutilla iskikin sitten Benfica. Se sai hyvän paikan sivuvapaapotkuun rangaistusalueen reunamilta, ja uruguaylainen Darwin Nuñez puski maalivahti André Onanan edestä Alejandro Grimaldon keskityksen verkkoon. Kyseessä oli Benfican ensimmäinen laukaus kohti maalia koko iltana.

Ajaxin loppukirikin jäi torsoksi. Lisäajan kahdeksannella minuutilla Brian Brobbey oli vielä päästä tekopaikkaan, mutta oli niukasti paitsiossa. Toki Brobbeyn yrityskään ei maaliin mennyt.

Niin yksi neljännesvälierien suurimmista yllätyksistä oli valmis – ellei jopa suurin. Ajax oli parin suuri ennakkosuosikki, mutta kahdeksan parhaan joukkoon eteni Benfica, yhteismaalein 3-2.