Veikkausliiga käynnistyy ensi lauantaina. Harjoituskauden osalta FC Hongan osakkeet ovat olleet vahvimmin nousussa.

Honka on ollut vakuuttava talven aikana. Siitä kertovat erinomaiset tulokset niin harjoitusotteluista kuin liigacupin peleistäkin. Honka voitti liigacupin finaalissa FC Interin maalein 3-1 ja juhli jo kauden ensimmäistä pokaalia. Liigacupin pudotuspeleissä Honka pudotti ensin vaivatta reservipitoisen HJK:n ja sen jälkeen välierässä SJK:n maalein 1-0.

Liigacupin lisäksi Honka on pelannut varsin kovatasoisia kansainvälisiä harjoitusotteluita, ja ottanut niistä varsin mairittelevia tuloksia.

Viimeisimpänä Honka haki Tukholmasta komean 2-0-vierasvoiton viime Allsvenskan-kauden kolmosesta, Djurgårdenista. Kenraaliharjoitus ennen kauden alkua meni siis varsin vahvasti.

– Meillä on ollut hyvä preseason takana ja tähänkin otteluun lähdimme tietenkin kilpailemaan ja voittamaan. Tavoitteena oli saada hyvä preseasonin lopetus niin tuloksellisesti kuin pelillisestikin.

– Valmistautuminen tähän otteluun oli toki vähän erilainen. Ensinnäkin pelasimme Ruotsissa ja matkustimme yön aikana. Lisäksi meillä on pelaajia maajoukkueissa, päävalmentaja kotona sairastamassa ja vielä loppuhetkilläkin jäi pelaajia pois matkasta, eli sikäli lähtökohdat peliin olivat haastavat. Joukkue osoitti ysikymppisen aikana taas kerran meidän keinojamme pärjätä, Hongan valmentajana toiminut Riku Paularinne kommentoi Hongan nettisivuilla.

Lisäksi Honka voitti aiemmin talven aikana 2-1-lukemin harjoitusottelussa ruotsalaisen Helsingborgin, joka nousi viime kauden päätteeksi Allsvenskaniin. Lisäksi espoolaiset kokeilivat tasoaan myös Norjan viime kauden kuutosta, Kristiansundia, vastaan. Norjalaiset voittivat kuitenkin maalein 2-1.

Vahva preseason on ollut lupauksia herättävä.

– Yksi arvoistamme oli kilpailullisuus. Se on näkynyt läpi preseasonin, josta palkintona tottakai Liigacupin mestaruus. Lisäksi se näkyy arjessamme muutenkin, mm. harjoituksissa ja pelaajien välisessä kilpailussa siitä, kuka pelaa. Liigacupin voitto oli yksi konkreettinen esimerkki arvojemme mukaisesta toiminnasta, Paularinne sanoi.

Hongan otteet on huomioitu. Hongan entinen tähtipuolustaja ja nykyisin puolalaista Warta Poznania edustava Robert Ivanov on ollut mielissään Hongan vahvasta tuloskunnosta. Huuhkajien mukana oleva Ivanov näki jo tulevan.

– Honka. Ylivoimaa. Mestaruusjuna aikataulussa, Ivanov kirjoitti Twitterissä.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

Robert Ivanov

@RobertIvanov88
Honka. Ylivoimaa. Mestaruusjuna aikataulussa.