Jalkapallon Suomen Cupin toinen ottelukierros lähestyy loppuaan. Viikonlopun (pe-su) aikana cupissa pelattiin peräti 25 ottelua, joista useampikin tulos sai kulmakarvat nousemaan. Joukkoon mahtui nimittäin melkoisia murskavoittojakin.

Kaikkein rajuimmat lukemat nähtiin lauantaina pelatussa ottelussa Puijon Pallo M35-PK-37. Iisalmelaisvieraat hakivat Kuopiosta murskaavan 19-0-voiton. Miika Riihola teki viisi, Joni Norring neljä ja Eetu Tenhunen kolme maalia.

Kotijoukkueella oli käytettävissään vain kaksi vaihtopelaajaa, joten Kolmosessa pelaava PK-37 juoksi Puijon Pallon ikämiehiltä jalat alta. Yksi täydet 90 minuuttia kentällä huhkineista kuopiolaisista oli KuPS:n legenda Ilja Venäläinen, joka pelasi urallaan peräti 304 veikkausliigaottelua. 41-vuotias Venäläinen kuvaili tappiota Twitterissä tutun humoristiseen tyyliinsä:

– Tasaista oli ekat 5-6 minuuttia, joten ei ratkennut lämmittelyyn. Sitten kaveri meni menojaan. Lopputulos 0-19, mikä on ymmärrettävää kun jouduttiin pelaamaan ylämäkeen ja vastatuuleen molemmat puoliajat. Hallissa.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Ilja Venäläinen

@iljavenalainen
Tasaista oli ekat 5-6 minuuttia, joten ei ratkennut lämmittelyyn. Sitten kaveri meni menojaan. Lopputulos 0-19, mikä on ymmärrettävää kun jouduttiin pelaamaan ylämäkeen ja vastatuuleen molemmat puoliajat. Hallissa. #SuomenCup

Ilja Venäläinen

@iljavenalainen
7 minsaa pelin alkuun. Joko pitää alkaa lämmittelemään vai onko lopusta pois? #SuomenCup

Tylyt murskalukemat nähtiin myös ottelussa Loiske-TPV, joka päättyi vieraiden 14-0-voittoon. Molemmat seurat pelaavat kaudella 2022 samassa Kolmosen lohkossa, mutta lempääläläisseura Loiske sai Valkeakoskella pelattuun otteluun penkilleen vain yhden vaihtopelaajan. Peräti yhdeksän TPV:n pelaajaa sai nimensä maalitilastoon.

Sarjatasoon nähden suuri yllätys nähtiin perjantaina, kun Nelosen HyPS pudotti Kolmosen RiPS:in jatkosta maalein 4-0. Lauantaina Vitosen KaPa venyi vielä suurempaan urotekoon voittaen Kolmosessa pelaavan RPS Lionsin samoin numeroin.

Suurinumeroinen voitto nähtiin myös Lahden Mukkula-hallissa, kun JaPS:in ikämiehet voittivat KuMu/JT:n 9-2. JaPS M35:n riveissä pelasivat muun muassa Veikkausliigan konkarit Konsta Hietanen (2 maalia) ja Drilon Shala (3 maalia).

Lahden jalkapalloilun lippulaiva FC Lahti saa 3. kierroksella vieraissa vastaansa yhden Suomen vanhimmista jalkapalloseuroista, vuonna 1919 perustetun Kuopion Elon. Elo lunasti paikkansa kolmannelle kierrokselle, kun se kaatoi sunnuntaisessa paikallisottelussa AC Barcan 4-0. AC Barcan tähtivahvistus Ville Saxman seurasi koko ottelun vaihtopenkiltä.

Suomen Cupin kolmannen kierroksen otteluparit arvottiin torstaina. Arvonnassa oli mukana 58 joukkuetta Kolmosesta ja sitä alempaa, sekä 50 joukkuetta Kakkosesta (32), Ykkösestä (12) ja Veikkausliigasta (6). Arvontatulos takasi sen, että Kolmosesta ja sitä alemmilta sarjatasoilta selviytyy neljännelle, 56 joukkueen kierroksella vähintään 17 joukkuetta.

Kolmannen kierroksen odotetuimpiin otteluihin lukeutuu varmasti Porin paikallisottelu FC Jazz-MuSa. Molemmat pelaavat tällä kaudella Kakkosessa. Kiinnostavia pareja ovat myös muun muassa GrIFK-Gnistan, KäPa-Kiffen, FC Futura-KTP ja SJK-j Apollo-KPV.

Kutosessa pelaavan Apollon riveissä pelaavat muun muassa Veikkausliigan konkarit Mika Ojala ja Tero Mäntylä. Apollon pelaajistoon kuuluu myös Christian Sund, joka toimii KPV:n valmentajana. Tällaista kaksoisroolia on cupissa harvemmin nähty.

Veikkausliigan seuroille arpa heitti seuraavanlaiset otteluparit:

Tervarit – VPS
GBK – AC Oulu
Kuopion Elo – FC Lahti
TPS M35 / SC Wolves – Ilves
PIF – IFK Mariehamn
MLHF / SUMU/sob – HIFK