Pikkuhuuhkajien entinen hyökkääjä Eetu Vertainen avasi lauantaina maalitilinsä pohjoisirlantilaisen Linfield FC:n paidassa tykittämällä neljä osumaa Dungannonia vastaan.

Vertainen, 22, iski kaksi maalia kummallakin jaksolla ennen kuin tuli vaihtoon 74. minuutilla. Linfield voitti ottelun 5-0.

Helsingin Jalkapalloklubista ja Ilveksestä tuttu Vertainen siirtyi viime kesänä ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille, kun hän liittyi Skotlannin liigassa pelaavan St. Johnstonen riveihin kaksivuotisella sopimuksella.

Hän jäi kuitenkin Skotlannissa vähälle vastuulle, joten hänet lainattiin vuodenvaihteen jälkeen loppukauden mittaisella diilillä Linfieldiin. Vertaisen lainasiirto vaikutti jo kaatuneen, koska siitä ei oltu tiedotettu mitään siirtoikkunan takarajaan mennessä. Viikkoa myöhemmin St. Johnstone ja Linfield vahvistivat kuitenkin suomalaiskärjen lainapestin.

Lauantain ottelu Dungannonia vastaan oli Vertaisen viides peli lainaseurassaan. Kirjoitushetkellä Linfield johtaa Pohjois-Irlannin pääsarjaa neljän pisteen erolla Cliftonvilleen, joka on pelannut ottelun vähemmän. Linfield on jo varmistanut paikkansa ylemmässä loppusarjassa.