Markku Kanerva ilmoittaa keskiviikkona Suomen joukkueen kahteen maaliskuun harjoitusotteluun. Huuhkajat kohtaa Espanjan-leirillään Slovakian ja Islannin.

Ottelut ovat valmistautumista kesäkuussa alkavaan Nations Leagueen. Palloliitto tiedotti tiistaina, että Suomi pelaa kilpailun kaikki kolme kotiotteluaan Helsingin Olympiastadionilla. Helsinkiin saapuvat kesäkuussa Bosnia ja Hertsegovina ja Montenegro, ja syyskuussa Romania. Huuhkajat on pelannut minkään vuoden kesäkuussa viimeksi kilpailullisia otteluita Stadikalla kesällä 2015, joten odotettavissa on hienoja kesäiltoja.

Huuhkajien keskuspuolustuksesta Joona Toivio ja Paulus Arajuuri lopettivat A-maajoukkueuransa viime vuoteen. Toppariosastolla voi siis olla uusia paikkoja auki. Kenties yksi pelaaja, joka tilaisuuttaan kärkkyy, on hollantilaisen Roda JC:n kapteeni Richard Jensen.

Torstaina 26 vuotta täyttävä Jensen pelasi Suomen juniorimaajoukkueissa lähes 30 ottelua, joista 19 alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa. Viimeisissä EM-karsinnoissaan 2017-2018 Jensen toimi Pikkuhuuhkajien kapteenina. A-maajoukkuekutsua ei kuitenkaan ole vielä koskaan kuulunut, mutta Jensen kertoi tammikuussa 1Limburgin haastattelussa sellaisesta haaveilevansa.

– Toivon niin. Teen parhaani näyttääkseni, että minulla pitäisi olla mahdollisuuksia päästä Suomen maajoukkueeseen. Luulen, että se on koko ajan lähempänä, Jensen sanoi tuolloin.

Jensenin pikkuveli Fredrik on kuulunut Huuhkajien rinkiin jo pitkään ja oli mukana myös Suomen viime kesän EM-joukkueessa. Richardin uraa ovat jarruttaneet vuoden 2019 paha polvivamma, ja muutama pienempi loukkaantuminen, mutta tammikuusta 2021 lähtien hän on ollut käytännössä terve.

Jensen pelasi Rodan avauskokoonpanossa tämän kauden 28 ensimmäisessä ottelussa kapteeninnauha käsivarressaan ja summasi 23 täyttä 90-minuuttista. Hän on myös tehnyt kaksi ja syöttänyt yhden maalin. Kahdesta viime pelistä suomalainen on ollut sivussa ilmeisesti koronatartunnan vuoksi, joten sen vuoksi mahdollinen maajoukkuekutsu on toki vastatuulessa.

Jenseniä ei välttämättä kovin hyvin Suomessa tunneta, sillä hän muutti Alankomaihin jo juniori-ikäisenä vuonna 2012. Vuoteen 2018 saakka Jensen edusti Twenteä, mutta viimeisten neljän kauden ajan seura on ollut Roda JC. Nyt vyöllä on kymmenen Eredivisie-ottelua ja 78 peliä toisella sarjatasolla, jolla hän tälläkin kaudella pelaa.

Jensenin sopimus Rodan kanssa päättyy tähän kauteen, eivätkä tulevaisuuden suunnitelmat ole vielä selvillä.

[readmore from=Jensen-Richard]

– Otan ottelun kerrallaan, ja katsotaan, mitä tapahtuu. Kuka tietää, voi olla, että pääsemme Rodan kanssakin sopimukseen. Mutta agentit hoitavat keskustelut puolestani, toppari sanoi tammikuussa.

Richard Jensen on tehnyt peliuran ohessa suunnitelmia myös siviiliuran puolelle, sillä hän on suorittanut lentäjän opintoja. Pienkoneita hän saa lentää nyt jo, mutta ammatiksi lentäminen saa odottaa jalkapallouran päättymistä. Unelmakseen Jensen sanoi sen, että hän voisi lentää oman jalkapallojoukkueensa joskus harjoitusleirille.

Juttua muokattu 16.3. kello 10.22. Suomi kohtaa leirillä Islannin, ei Norjaa, kuten jutussa aiemmin luki.