Pikkuhuuhkajat voitti Kroatian lauantaina vieraskentällä 3-2 EM-karsintojen seitsemännessä ottelusssaan.

Suomi karkasi jo avausjaksolla kolmen maalin johtoon. Ensimmäinen osuma nähtiin 11. minuutilla, kun Kroatian maalivahdilla Dominik Kotarskilla poltteli pallo jaloissaan ja tilanteessa prässännyt Naatan Skyttä tuikkasi pelivälineen sisään.

Seuraava maali tuli vajaan puolen tunnin kohdalla. Daniel Håkans ajoi ahnaasti pallon kanssa rangaistusalueelle ja tarjoili kimmokkeen kautta syötön Skytälle, joka viimeisteli illan toisen osumansa.

Suomen viimeinen maali syntyi juuri ennen taukovihellystä. Anssi Suhonen riisti pallon komealla liukutaklauksella syvällä Kroatian puoliskolla, syötti sen vierelleen Skytälle, jonka jaloista peliväline pomppi Terry Abladelle, eikä hyökkääjä erehtynyt lähietäisyydeltä.

Varsinaista peliaikaa oli jäljellä reilut 20 minuuttia, kun kotijoukkueelle vihellettiin pilkku Taneli Hämäläisen revittyä Bartol Franjićia. Vetovastuun otti Roko Šimić, joka laukoi lujaa keskelle, mutta Viljami Sinisalo torjui.

Kroatia sai kuitenkin maalinsa vain pari minuuttia myöhemmin. Suomi ei saanut purettua vapaapotkun jälkimainingeissa palloa rangaistusalueeltaan, ja Josip Šutalo puski pelivälineen sisään.

Illan viimeinen osuma nähtiin 87. minuutilla. Toni Fruk käytti pallon rangaistusalueen tuntumassa Gabriel Vidovicilla ja latasi voimakkaan kudin alanurkkaan.

Pikkuhuuhkajat jatkaa karsintalohkossaan neljäntenä ja Kroatia ensimmäisenä. Suomi on kolmen pisteen päässä toista sijaa miehittävästä Itävallasta, joka on pelannut kaksi ottelua enemmän. Ensi vuonna pelattavaan EM-lopputurnaukseen pääsevät suoraan lohkovoittajat sekä paras lohkokakkonen. Muut lohkokakkosiksi sijoittuneet karsivat neljästä kisapaikasta ensi syksynä.

Huuhkajat

@Huuhkajat
IHANA RYÖSTÖRETKI KROATIAAN! 🔥

Suomi aiheuttaa lohkokärki Kroatialle EM-karsintojen ensimmäisen tappion. Mahtava taistelu ja voitto, minkä myötä joukkueen EM-lopputurnausunelma elää entistä vahvemmin. Oi Suomi on! 🇫🇮