Chelsean omistaja Roman Abramovitš julkaisi keskiviikkoiltana tiedotteen, jossa hän kertoi aikovansa myydä seuran.

Abramovitšin mukaan kyseessä ei ole nopea prosessi. Abramovitš ei myöskään halua Chelsean maksavan hänelle lainaansa takaisin. Chelsea on tiettävästi Abramovitšille velkaa noin 1,5 miljardia euroa.

Venäjä aloitti Ukrainassa sodan viime viikon torstaiaamuna. Abramovitš kuuluu Vladimir Putinin lähipiiriin. Muiden oligarkkien lisäksi myös Abramovitšille on vaadittu erilaisia sanktiota ja pakotteet osuvat myös häneen.

Ison-Britannian parlamentissa on muun muassa vaadittu sitä, ettei Abramovitš saisi enää omistaa Chelseaa. Abramovitš hankki seuran itselleen vuonna 2003.

Telegraphin mukaan Abramovitš on asettanut Chelsealle noin viiden miljardin euron hintalapun.

– Kuten olen aiemminkin todennut, olen aina tehnyt päätöksiä ajatellen seuran parasta. Siksi olen tämänhetkisessä tilanteessa päättänyt myydä seuran. Uskon sen olevan seuran, kannattajien, työntekijöiden, sekä seuran sponsoreiden ja yhteistyökumppaneiden edun mukaista.

– Seuran myyntiä ei viedä eteenpäin nopeasti. Siinä noudatetaan asianmukaista menettelyä. En aio vaatia lainojen takaisinmaksua. Minulle tässä ei ole koskaan ollut kyse bisneksestä tai rahasta, vaan puhtaasta intohimosta tätä lajia ja Chelseaa kohtaan.

Abramovitš kertoi lahjoittavansa seuran myynnistä saadut rahat Ukrainan sodan uhreille.

– Lisäksi olen määrännyt tiimini perustamaan hyväntekeväisyyssäätiön, johon kaikki myynnistä saadut nettotulot lahjoitetaan. Säätiö on tarkoitettu kaikkien Ukrainan sodan uhrien hyväksi. Siihen kuuluu kriittisten varojen tarjoaminen uhrien kiireellisiin ja välittömiin tarpeisiin sekä pitkän aikavälin toipumistyön tukeminen.

Chelsea FC

@ChelseaFC
Statement from Roman Abramovich.